Buna ziua,
Tatăl vitreg a avut calitate de însoțitor vis-a-vis de mama care avea sechele majore în urma unui avc.
In ultimii 2 ani dansul nu a dus-o la niciun fel de recuperare, logopedie, kinetoterapie. Nu avea nicio obligație legală de a o duce la recuperare?
Mama a decedat la sfârșitul lunii decembrie. A refăcut avc și a fost dusă la spital doar după 7 zile de la accidentul vascular (concluzia medicala după efectuarea ct-lui).
Exista posibilitatea de a face plângere penală pentru că nu și-a îndeplinit calitatea de insotitor?
Mulțumesc
As avea nevoie de ajutor într-o situație mai complicata. In 2015 mama suferă un avc in urma căruia rămâne cu afazie mixta (fara posibilitatea de a scrie, citi, vorbi). Tatăl vitreg dorește vânzarea apartamentului (bun propriu al mamei, dobândit înainte de căsătoria cu tatăl vitreg). Pentru a putea vinde este nevoie sa o duca pe mama la iml pentru a fi examinată și a se da aviz pozitiv că este capabilă de a înțelege un act de vânzare-cumpărare. Primește aviz negativ de la iml. Merge la un psihiatru care îi da un aviz psihiatric cum că e apta. Se vinde apartamentul la 4 luni după avc-ul mamei. Se cumpără o casa care este transformata în bun propriu. Fără că eu sa stiu. Mama decedează in 2022. Se face succesiunea. Casa cumpărată îi rămâne în întregime tatălui vitreg, am ajuns la înțelegere cu el, dar fara să știu cum anume a reușit să vanda acel apartament care a fost bunul propriu al mamei. După decesul mamei, pe baza certificatului de moștenitor intru in posesia actului de vânzare-cumpărare, a actului de la IML și a avizului de la psihiatru.
Întrebarea mea este daca se mai poate face ceva împotriva succesiunii? Daca are sens sa deschid proces pentru felul în care a vândut acel apartament, care a fost bunul propriu al mamei?