Buna ziua
Am o nelamurire privind concediul de ingrijire copil din 1.01.2009
Tot vazand la TV despre cei 85% din salariul , eu stau si ma intreb ce baza de calcul o sa existe la mine.
Deci se spune ca se vor da 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Avand in vedere ca eu am fost in CIC1 si apoi ma intorc pt 3 luni la servici (sau imi platesc contributiile la servici-cum am scris mai jos), cum se calculeaza? Se face media dintre cei 600 ron (indemnizatia de maternitate) si salariu meu de 3000 ron, sau se va lua in calcul doar salariul dinainte de cic1 si cele 3 luni pe care o sa le lucrez?
Deci, cic 1 stiu ca e considerat stagiu de cotizare, dar nu stiu daca pt cele care se afla acuma in cic1 si intra in cic2 se calc 85% din 600ron sau salariul pe care l-au avut inainte de nastere.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca sincer nu mai stiu unde sa caut!
merci
Buna ziua,
Am o intrebare si as vrea daca se poate sa-mi raspunda cineva la ea.
In prezenrt sunt in concediu de ingrijire copil de pana la 2 ani, dar mai am doar 3 luni si copilul implineste 2 ani si eu sunt insarcinata cu al doilea in 2 luni.Problema mea este ca nu m-as mai intoarce la firma unde am lucrat deoarece seful meu s-a comportat foarte urat cu mine cand a aflat ca am ramas insarcinata( tocmai ma avansase). Aveam un salariu de 3000 lei brut si as vrea sa va intreb cat plateste seful meu dupa acesti 3000 lei la stat pt ca m-am gandit sa ii dau eu bani ca sa contribuie in continuare la plata asigurarilor si eu sa nu ma mai intorc la serviciu si astfel sa intru in concediu de ingrijire copil cu cel de-al doilea cand o sa fiu in luna 7.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, sper ca da!
Deci eu vreau sa platesc toate contributiile pe care seful le plateste dupa cei 3000 lei fara sa ma mai intorc 3 luni la lucru.
multumesc anticipat!