avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!

Buna ziua,
Am o intrebare si as vrea daca se poate sa-mi raspunda cineva la ea.
In prezenrt sunt in concediu de ingrijire copil de pana la 2 ani, dar mai am doar 3 luni si copilul implineste 2 ani si eu sunt insarcinata cu al doilea in 2 luni.Problema mea este ca nu m-as mai intoarce la firma unde am lucrat deoarece seful meu s-a comportat foarte urat cu mine cand a aflat ca am ramas insarcinata( tocmai ma avansase). Aveam un salariu de 3000 lei brut si as vrea sa va intreb cat plateste seful meu dupa acesti 3000 lei la stat pt ca m-am gandit sa ii dau eu bani ca sa contribuie in continuare la plata asigurarilor si eu sa nu ma mai intorc la serviciu si astfel sa intru in concediu de ingrijire copil cu cel de-al doilea cand o sa fiu in luna 7.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, sper ca da!
Deci eu vreau sa platesc toate contributiile pe care seful le plateste dupa cei 3000 lei fara sa ma mai intorc 3 luni la lucru.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: natalia tonu , utilizator 18:42, 29 Octombrie 2008
monica16 a scris:

Buna ziua,
Am o intrebare si as vrea daca se poate sa-mi raspunda cineva la ea.
In prezenrt sunt in concediu de ingrijire copil de pana la 2 ani, dar mai am doar 3 luni si copilul implineste 2 ani si eu sunt insarcinata cu al doilea in 2 luni.Problema mea este ca nu m-as mai intoarce la firma unde am lucrat deoarece seful meu s-a comportat foarte urat cu mine cand a aflat ca am ramas insarcinata( tocmai ma avansase). Aveam un salariu de 3000 lei brut si as vrea sa va intreb cat plateste seful meu dupa acesti 3000 lei la stat pt ca m-am gandit sa ii dau eu bani ca sa contribuie in continuare la plata asigurarilor si eu sa nu ma mai intorc la serviciu si astfel sa intru in concediu de ingrijire copil cu cel de-al doilea cand o sa fiu in luna 7.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, sper ca da!
Deci eu vreau sa platesc toate contributiile pe care seful le plateste dupa cei 3000 lei fara sa ma mai intorc 3 luni la lucru.
multumesc anticipat!

Poate sa se supere forumistii, dar eu daca as fi patron nu as fi de acord cu asa ceva.
Ceva nu este in regula.
La salariul brut de 3000 lei, angajtorul va plati :
- Contribuţia datorată de angajator la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale 0,25%
- Contribuţie de asigurări sociale 19,5%
- Contribuţia datorată de angajatori la bugetul asigurărilor pentru şomaj 1%
- Contribuţia pentru asigurările de sănătate 5,5%
- Comision ITM 0,25% sau 0,75 %
- Contribuţia datorata de angajatori în funcţie de clasa de risc, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, este stabilita de la 0,4% la 2%, aplicate asupra sumei veniturilor brute realizate lunar.
in 2005 mi-am cumparat produse de la altex in rate prin brd finans ,in 2006 am achitat integral,dupa cateva zile m-au sunat acasa ca banii au fost virati in alt cont ,am trimis prin fax chitanta cu care am platit pentru confirmare si am intrebat daca m-am achitat de tot.au spus da.acum dupa 2 ani am primit un telefon in care eram anuntata ca trebuie sa platesc cat mai repede rata ,am fost socata.mergand la brd am aflat ca nefacand o cerere de inchidere cont din cont s-a luat in fiecare luna rata si dobanda....intrebare:ce vina am eu?nimeni nu mi-a spus asa ceva,nu scrie nimic nici in contract.ce pot face?
Puteti incerca sa apelati la un ONG de consumatori, care va media neintelegerea dintre dumneavoastra si banca. În situaţia în care nu aţi ajuns la o rezolvare pe cale amiabila, prin intemediul ONG-ului, aveţi dreptul să depuneţi o reclamaţie la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor de pe raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea unitatea respectivă sau puteţi expedia reclamaţia prin poştă către acesta. Conform informatiilor de pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, “reclamaţiile dumneavoastră vor fi instrumentate de către Oficiile Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor, în funcţie de raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea operatorul economic care a prestat serviciul sau de la care s-a achiziţionat produsul. Coordonatele de contact ale Oficiilor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sunt afişate pe pagina web a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, accesand link-ul “Contact”. Reclamaţia/sesizarea dumneavoastră se rezolvă în termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002), cu conditia ca aceasta să fie însoţită de toate documentele probatorii, respectiv factura fiscală, bon fiscal sau chitanţa, contract, certificat de garanţie sau alte documente, după caz.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii angajator si contributii angajat comy99 comy99 Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile angajatorului si a salariatului incepand cu ianuarie 2007. Difera fata de anul 2006 ? (vezi toată discuția)
Inchiderea contului - fals in acte cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu cand eram student la master luam bursa de la facultate pe card. Card-ul pe care l-am primit este de la BRD Calderon. In primul an de master ... (vezi toată discuția)
Fond garantare salarii alinutza32 alinutza32 Intrebare de 100 puncte: la ce beneficiar se plateste fondul garantare salarii (fisc sau somaj) si in ce declaratie se mai inscrie (in afara de declaratia ... (vezi toată discuția)