Buna ziua,
Ma numesc Vlad si am 23 de ani. Am facut 4 ani de facultate la Brasov dar nu am putut termina din cauza unor divergente cu un profesor. Cand am vazut ca nu se poate face nimic, m-am reinscris la bucuresti si urmez cursurile IDD ale facultatii de informatica (anul II in prezent, integralist in anul I de studii). Cat timp am fost student in brasov, am avut rezultate acceptabile doar in anul I iar dupa din cauza profesorului respectiv si a unor probleme financiare ale familiei am fost obligat sa imi gasesc diferite locuri de munca doar pentru a-i acorda un ajutor financiar mamei mele si sa renunt partial la cursuri.
Acum 6 luni am fost nevoit sa apelez la tribunal pentru marirea pensiei alimentare (ultima marire fiind in urma cu 5 ani) deoarece nu am putut sa gasesc o cale amiabila de rezolvare discutand cu tatal meu. Acum cateva zile am primit instiintare de la tribunal pentru ca tatal meu a facut apel la deciza luata cu 3 luni inainte. Eu in momentul actual sunt angajat in bucuresti cu contract de munca pe perioada determinata (6 luni) deoarece doar din pensia primita banii nu erau suficienti decat pentru taxa de studii si pentru a-mi asigura o saptamana de cursuri aici. Banii care ii castig impreuna cu pensia alimentara abea imi ajung pentru plata taxei la facultate si pentru asigurarea cursurilor. (de haine noi nici nu se pune problema).
Din contractul actual mai am 2 luni dupa care nu pot face prelungire.
Am ce face pentru a imi pastra pensia pana la implinirea varstei de 25 de ani?