Buna ziua! Daca un dezvoltator imobiliar nu mi-a predat apartamentul in termenul prevazut in promisiunea de vanzare-cumparare (prin care i-am achitat TOT pretul apartamentului - am acolo stipulat la sanctiuni : dreptul de a solicita inscrierea in cartea funciara in favoarea mea, a unei ipoteci legale asupra imobilului) este cazul sa solicit acest drept? si cum sa procedez?
Va multumesc pentru raspuns. Am insă o nelamurire. "Autoritate de lucru judecat intr- viitoare cerere ", sa inteleg ca inseamna că ....dacă instanta s-a pronuntat pe cheltuieli ...acum la acest proces ar trebui sa-i respinga deci solicitarea ?
Buna ziua! Am pierdut un proces ( de imprumut intre persoane fizice ) si la judecatorie si la TIBUNAL. Cheltuielile de judecata ale reclamantului au fost respinse pe motivarea ca nu a depus la dosar inscrisuri care sa le dovedeasca. Reclamantul mi-a facut un nou proces in care solicita cheltuielile de judecata de la procesul anterior ( care i-au fost respinse de instanta in procesul respectiv). Mentionez ca pe parcursul procesului si nici la ultima infatisare, reclamantul nu a metuonat ca se va face recuperarea cheltuielilor pe cale separata in alt proces. Este posibil sa poata castiga acum? Adica instanta de la acest nou proces sa-i acorde cheltuielile de judecata de la procesul anterior?
Multumesc!
Daca ai pierdut un proces civil in care am de restituit un imprumut in care mi-a solicitat si dobenda penalizatoare cum procedez? Cine calculeaza aceasta dobanda? Eu sau cel care m-a actionat in judecata?