avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Zigfreud8

Activitate Zigfreud8

Da, in acest moment pot demonstra doar ca mi s-a dublat consumul la gaz de cand acesta a eliberat apartamentul. Nu au aparut pana in acest moment alte stricaciuni.

tereau a scris:

Bună ziua.
Teoretic și practic ar trebui să puteți demonstra că din cauza vecinului dv. plătiți facturi mari la gaze. Este anormal ce face vecinul dv. întrucât își distruge inclusiv propria proprietate, în special în anotimp rece. Dacă la dv. apar stricăciuni pe tavan din cauza comportamentului dubios al vecinului, atunci aveți un motiv legal să îl chemați în instanță ori în fața unui asigurator competent ( în situația în care imobilul dv. are o asigurare adecvată ).
Dacă nu aveți un astfel de motiv, și nici nu puteți demonstra consumul exagerat de gaze, în baza unor constatări concrete de către cineva competent, atunci nu puteți face nimic.
Lăsatul geamului deschis în propria proprietate pe timp de iarnă, de exemplu, nu este o infracțiune. Neglijența și daunele produse unor terți însă, pot fi reclamate adecvat.

Daca ar fi o pregatire pentru vanzare as fi cea mai fericita. Din pacate nu este cazul. Proprietarul e un pustan de sub 25 de ani, ce s-a vazut cu un apartament, dar el avand alte ocupatii, a vandut tot de prin casa pentru a face rost de bani. E posibil ca proprietarul sa nu fie in deplinatatea facultatilor mintale in acest moment, motivand ca el nu are aer daca geamurile stau inchise. Situatia dureaza de peste un an de zile.
Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea (ultimul etaj) nu mai locuieste in apartament, si toata iarna a lasat geamurile apartamentului deschise, acest lucru racind podeaua lui - respectiv tavanul meu. Din pacate din cauza aceasta facturile mele de consum gaz s-au dublat, pentru ca tavanul este mereu congelat. Este ceva ce pot face pe cale legala ca aceasta nesimtire sa inceteze? Din pacate pe cale amiabila nu reusim sa ne intelegem, omul nu sta aici si nu ii pasa de casa. Eu doresc doar sa nu mai platesc facturi atat de mari, din cauza ca el mi-a trasformat tavanul in perete exterior.