avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea ...

Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea (ultimul etaj) nu mai locuieste in apartament, si toata iarna a lasat geamurile apartamentului deschise, acest lucru racind podeaua lui - respectiv tavanul meu. Din pacate din cauza aceasta facturile mele de consum gaz s-au dublat, pentru ca tavanul este mereu congelat. Este ceva ce pot face pe cale legala ca aceasta nesimtire sa inceteze? Din pacate pe cale amiabila nu reusim sa ne intelegem, omul nu sta aici si nu ii pasa de casa. Eu doresc doar sa nu mai platesc facturi atat de mari, din cauza ca el mi-a trasformat tavanul in perete exterior.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 13:26, 8 Martie 2023
Angajati un avocat si dati-l in judecata, daca gasiti vreun temei legal.
Bună ziua.
Teoretic și practic ar trebui să puteți demonstra că din cauza vecinului dv. plătiți facturi mari la gaze. Este anormal ce face vecinul dv. întrucât își distruge inclusiv propria proprietate, în special în anotimp rece. Dacă la dv. apar stricăciuni pe tavan din cauza comportamentului dubios al vecinului, atunci aveți un motiv legal să îl chemați în instanță ori în fața unui asigurator competent ( în situația în care imobilul dv. are o asigurare adecvată ).
Dacă nu aveți un astfel de motiv, și nici nu puteți demonstra consumul exagerat de gaze, în baza unor constatări concrete de către cineva competent, atunci nu puteți face nimic.
Lăsatul geamului deschis în propria proprietate pe timp de iarnă, de exemplu, nu este o infracțiune. Neglijența și daunele produse unor terți însă, pot fi reclamate adecvat.
O varianta ar fi montarea unui tavan fals din rigips pe structura metalica (profile) si intre tavan si partea in spate a placii izolat cu vata minerala. O sa pierdeti cam 5-10 cm din inaltimea camerelor dar o sa se cunoasca diferenta la factura...

In prima faza vedeti starea tavanului, cum se comporta vara asta, dupa ce a stat* in frig si apoi vedeti daca este nevoie sa cereti daune proprietarului in cauza sau totul este ok si se poate monta acel tavan...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Ionut.ion, utilizator
Multi dintre cei de la ultimul etaj in timp au avut infiltratii si mucegai.
Pentru a scapa de mucegai in vederea renovarii multi spala in mod repetat cu clor de mai multe ori si lasa geamul deschis. Altii doar lasa geamul deschis intrucat aerisirea previne formarea mucegaiului. Toti au in comun faptul ca nu locuiesc acolo si ca vor sa renoveze in viitor.
Practica este folosita de majoritatea cei care cumpara un apartament si au mucegai si nu locuiesc si vor sa scape definitiv de mucegai pana la renovare. Multi chiar anunta la asociate ca au spalat cu clor sau otet si bicarconat, sa stie vecinii de unde vine mirosul si lasa cate o cheie chiar vecinilor pentru a inchide geamurile in cazul in care vine ploaia.
Prin urmare ceea ce vise pare deocamdata un cost in plus,e posibil sa fie un lucru bun in final.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
w_v_w_v, utilizator
Daca ar fi o pregatire pentru vanzare as fi cea mai fericita. Din pacate nu este cazul. Proprietarul e un pustan de sub 25 de ani, ce s-a vazut cu un apartament, dar el avand alte ocupatii, a vandut tot de prin casa pentru a face rost de bani. E posibil ca proprietarul sa nu fie in deplinatatea facultatilor mintale in acest moment, motivand ca el nu are aer daca geamurile stau inchise. Situatia dureaza de peste un an de zile.

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si ... Silvia Dora Silvia Dora Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si bucataria, am schimbat tot , gresie, faiantă etc. Ne am mutat in decembrie. Apartamentul are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei ... Radiss Radiss Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei vecini. In casa alăturată in trecut a aparținut bunicilor. Ulterior a fost vândută unei ... (vezi toată discuția)