Ok, am rezolvat.
M-am prezentat dimineata la munca ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si mi s-a pus in vedere sa astept sa vorbesc cu directorul inainte de a mai lucra ceva.
Am vorbit cu directorul si s-a dovedit un om de inteles macar in privinta asta.
Am primit:
- salariul pe luna in curs + bonusul la negru :))
- salariul pentru perioada de preaviz + acelasi bonus
- bonuri de masa (luna in curs + preaviz)
Si am incheiat conturile prin acordul partilor fara a fi nevoie sa mai merg la ei.
Multumesc celor care m-au ajutat.
Va multumesc.
Nu imi doresc sa stau cu tot dinadinsul aici. Ba chiar vreau sa plec, dar nu as vrea sa o fac pana in momentul in care nu va fi totul legal.
Din partea mea nu vor primi demisie, ii voi astepta sa faca primul pas si cu siguranta il vor face. In functie de cat de corecti vor fi in acest pas va urma plangerea la judecatorie sau strangerea cordiala de mana si mesajul de ramas-bun.
Ca sa rectific un aspect, nu este o problema datul cu matura, e o activitate pe care o intreprind cu placere si regularitate acasa, am incercat sa dau doar un exemplu de atributie care nu ar putea fi legata niciodata de sarcinile mele de serviciu.
Cat despre e-mail, l-am folosit numai in corespondenta de serviciu, au fost atributii pe care eu le-am dus la bun sfarsit, iar prin citirea acestuia de catre sefa mea, aceasta si-a insusit realizarile mele, lucru pe care nu il consider tocmai firesc.
Va voi tine la curent cu ce se va intampla in continuare intre mine si angajator si cu siguranta ca imi voi cauta de lucru, deja am inceput sa caut in siteurile de specialitate si sa imi depun candidatura pentru posturile oferite acolo.
Multumesc, e musai sa fac si asta si probabil voi face pentru ca nu vreau sa ii las.
O alta intrebare pentru dumneavoastra: Cat am fost in concediu mi s-a citit emailul de serviciu fara acordul meu. Sefa a aflat parola de la colega care se ocupa de sistemul informatic si mi-a citit posta electronica motivand ca nu este e-mailul personal, ci este cel de la munca si are voie.
E normal si legal asa ceva?
Revin cu o completare.
Exista o fisa a postului, dar eu nu am semnat-o, doar am citit-o. Pot sa evit sa execut alte obligatii (cele de la punctul 3 din cererea mea), chiar daca in fisa postului scrie la ultimul punct (asa cum fac toti) ca indeplinesc si alte obligatii atribuite de seful direct?
Buna seara!
Astazi, in urma unei discutii mai aprinse cu sefa mea si a unei sedinte la care eu nu am participat (nu am fost invitata) mi s-a specificat verbal ca inceteaza colaborarea mea cu firma la care lucrez.
Bineinteles ca mi-am intrebat sefa pentru ce am fost data afara si i-am specificat ca daca sunt concediata pentru faptul ca nu sunt potrivita pentru post trebuie sa imi asigure un alt post in cadrul companiei si ca trebuie sa imi acorde preaviz. Aceasta a sunat persoana care se ocupa de resurse umane, iar acesta a venit cu alta solutie si anume concedierea mea din cauze care nu ma privesc datorita restructurarii postului.
Eu nu am primit nicio decizie sau preaviz scris, doar verbal, si sunt hotarata sa merg la munca chiar daca mi s-a pus in vedere ca nu mai am ce cauta acolo.
Am urmatoarele intrebari pentru dumneavoastra:
1. Trebuie sa le cer eu sa imi dea preaviz sau sa ma comport ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si sa astept hartia de la ei?
2. Stiu ca societatea are un contract colectiv de munca. In aceasta situatie mai e aplicabil contractul colectiv de munca la nivel national? Daca e valabil si al doilea am dreptul la plata a cel putin un salariu compensator si la 4 ore de munca, restul de 4 urmand sa imi caut alt serviciu?
3. Daca nu am semnata fisa postului pot sa ma puna in aceasta perioada sa indeplinesc alte sarcini (ex. sa dau cu matura) daca am studii superioare. Poate pare ciudat dar exista precedent in firma.
4. Orice alte adaugari din partea dumneavoastra sunt binevenite.
Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat si va stau la dispozitie pentru orice alte date care v-ar putea ajuta sa ma ajutati in demersul meu.
Apreciez, de asemenea, un raspuns cat mai urgent pentru a putea sa ma pregatesc pentru ziua de luni.