avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Activitate Corinavit

Activitate Corinavit

Buna ziua,

Sunt casatorita recent cu un cetatean italian, si vreau sau ii iau numele. Noi suntem rezidenti in Spania si inaintea casatoriei, si dupa. Inteleg ca se poate face acest lucru prin transcrierea actului de casatorie italian in registrul de stare civila din Romania; adica la momentul transcrierii actului, pur si simplu voi alege numele sotului, cu consimtamantul lui, corect? Este foarte simplu sa ma duc in tara si sa rezolv acest lucru, ca dupa aceea sa cer si un pasaport si certificat de nastere nou. Dar nelamurirea mea vine de la ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui si procedura acesteia, pentru ca online pe econsulat.ro sau mae.ro toate indicatiile sunt cu privire la romani rezidenti in Italia, ceea ce nu-mi este cazul. Va multumesc!
Buna ziua,

As dori sa inteleg concret ce acte sunt necesare pentru casatoria in Italia si care ar fi procedura. Eu sunt cetățean român, iar viitorul soț este cetățean italian. Amandoi suntem rezidenti in Spania, dar in septembrie ne vom căsători in Italia. Eu sunt arondata la consulatul României din Barcelona. Am urmatoarele nelamuriri:

1. Am înțeles ca se cere Nulla Osta al Matrimonio pe teritoriul Italiei. Așa ca doresc sa confirm dacă aceasta se poate elibera de la Consulatul Român din Barcelona cu un atestat de stare civila (care urmeaza sa-l obtin peste 2 saptamani)
2. Inteleg ca certificatul de nastere in original este necesar pt Nulla Osta - sunt nascuta inainte de 89 - certificatul vechi este suficient, sau mai trebuie sa imi fac unul nou?
3.. Cat costa/dureaza eliberarea certificatului Nulla Osta?

Deasemenea, daca mai sunt alte acte necesare, mai ales pentru cetateni romani rezidenti in Spania (care se casatoresc in Italia), v-as ruga sa le menționați.

Menționez ca voi merge in România in curand in caz ca va fi nevoie solicitarea unui act direct de pe teritoriul României.

Va multumesc!!