avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume dupa casatorie - sot italian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume dupa casatorie - sot italian

Buna ziua,

Sunt casatorita recent cu un cetatean italian, si vreau sau ii iau numele. Noi suntem rezidenti in Spania si inaintea casatoriei, si dupa. Inteleg ca se poate face acest lucru prin transcrierea actului de casatorie italian in registrul de stare civila din Romania; adica la momentul transcrierii actului, pur si simplu voi alege numele sotului, cu consimtamantul lui, corect? Este foarte simplu sa ma duc in tara si sa rezolv acest lucru, ca dupa aceea sa cer si un pasaport si certificat de nastere nou. Dar nelamurirea mea vine de la ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui si procedura acesteia, pentru ca online pe econsulat.ro sau mae.ro toate indicatiile sunt cu privire la romani rezidenti in Italia, ceea ce nu-mi este cazul. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
Corinavit, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:37, 12 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de căsătorie se transcrie asa cum e.
Numele se poate schimba apoi pe cale administrativa. Procedura și acte necesare, în link
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Legea 119/1996 ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie in italia Mirelar Mirelar Buna! Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean italian si la casatoria civila fiecare a ramas cu numele lui de familie . Intrebarea mea este : Ce trebuie ... (vezi toată discuția)