avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Vibor

Activitate Vibor

pentru o cladire aflata in stare avansata de degradare evaluata intr-un proces de partaj judiciar ca elemente recuperabile prin demolare si declarata de instanta pe baza raportului de expertiza ca fiind nelocuibila se poate incheia asigurare de tip PAD? Asigurarea este ceruta de OCPI la intabulare.
Mentionez ca legea 260/2008 la art 3 al 1 spune ca asigurarea se incheie pentru locuinte.
Intrebarea mea avea sensul urmator: daca exista deja o constructie, in acea curte, faptul ca deschiderea la strada este doar de 7,60 m poate impieta obtinerii autorizatiei de constructie?
Intr-o curte de 333 mp cu deschidere la strada 7,60 m se afla o cladire nelocuibila (afectata de cutremere si timp) compusa din 3 camere ,hol si bucatarie. Se poate obtine autorizatie de demolare si constructie noua?
Tocmai asta e problema.. C I este expirata din 2018
Ne având act de identitate valabil nu se poate adresa în țară în care se află autorităților să facă imputernicirea
Buna ziua! Un imobil cumparat de la stat de cei trei detinatori de apartamente si teren. Doresc apartamentarea si dezmembrarea terenului pentru iesirea din indiviziune. Un proprietar este plecat in strainatate de 20 de ani ( nu mai are buletin valabil din 2018) nu poate imputernici pe nimeni si nici nu poate veni in tara. Cum procedez? Va multumesc pentru indrumari!
Bunicii pot obtine custodia nepotului minor? In Ce conditii?
Răspuns la discuția Plata taxa de habitat
Care este temeiul legal pt a fi exonerat?
Răspuns la discuția Plata taxa de habitat
Faptul ca nu e locuita a fost stabilit de ancheta sociala efectuata de Primarie.
Parintii mei care au decedat detineau o casa. In urma anchetei sociale efectuate de serviciul primariei Targoviste s-a stabilit ca in acea casa nu locuieste nimeni fapt pentru care primaria pe portalul de taxe si impozite a trecut taxa de habitat 0 lei. Chiar si asa pe factura de energie electrica mi-a fost trecuta taxa de habitat in acelasi cuantum pentru luna ianuarie a.c. si 18 lei pentru februarie in baza unei hotarari ADI care spune ca pentru gospodariile nelocuite unde nu s-a dezbatut succesi-unea dar exista mostenitori se plateste 18 lei/luna.Dar eu mostenitor locuiesc in acelasi oras si platesc taxa de habitat. Intrebari: 1. poate exista o gospodarie fara gospodari? 2 . Daca eu ,mostenitor, ca membru al acestei comunitatii platesc o taxa de habitat fiind obligata sa mai platesc odata taxa nu este vorba de dubla impunere? 3. O "gospodarie" neutilizata , nepopulata evident nu produce deseuri atunci pentru ce trebuie sa plateasca taxa de habitat?