,, Norma metodologica din 09/08/2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 704 din 17/08/2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare
Art. 2. - (1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea ... ,,
Conform realitatii , eu am incetat activitatea prin DEMISIE . Legal vorbind, este posibil sa nu beneficiez de INDEMNIZATIE deoarece nu am la cine depune CEREREA de CONCEDIU ? Ma intereaza faptul daca mii se poate refuza Dosarul de depunere deoarece nu figurez in concediu ? ... Unul din actele solicitate este : ACT ADITIONAL DE SUSPENDARE A CONTRACTULUI DE MUNCA !!! Acest ACT poate sa fie si DEMISIA ?
Din cate stiu eu , Demisia duce la incetarea contractului de munca si nu la suspendarea lui ...
Pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului ? ...
In periaoda 19 septembrie 2007 - 19 septembrie 2008 am lucrat la doi angajatori diferiti ( fara intrerupere pe carnetul de munca ). In data de 24 octombrie 2008 am depus DEMISIA cu aplicare din data de 29 octombrie 2008 ( privind incalcarea contractului de munca prin neplata salariala , drept pt care am actionat angajatorul si in instanta ) ; Fetita noastra s-a nascut in 20 septembrie 2008 .
Cum pot beneficia de INDEMNIZATIE atata timp cat nu mai lucrez si am plecat cu DEMISIE ( la o luna dupa nasterea copilului ) si nu cerere de concediu privind cresterea copilului ?