avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare Tatal - pot beneficia de INDEMNIZATIA lunara pentru ...
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

Tatal - pot beneficia de INDEMNIZATIA lunara pentru cresterea copilului ?

Pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului ? ...

In periaoda 19 septembrie 2007 - 19 septembrie 2008 am lucrat la doi angajatori diferiti ( fara intrerupere pe carnetul de munca ). In data de 24 octombrie 2008 am depus DEMISIA cu aplicare din data de 29 octombrie 2008 ( privind incalcarea contractului de munca prin neplata salariala , drept pt care am actionat angajatorul si in instanta ) ; Fetita noastra s-a nascut in 20 septembrie 2008 .

Cum pot beneficia de INDEMNIZATIE atata timp cat nu mai lucrez si am plecat cu DEMISIE ( la o luna dupa nasterea copilului ) si nu cerere de concediu privind cresterea copilului ?

Multumesc pt raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: robertbihari , utilizator 19:30, 5 Noiembrie 2008
De indemnizaţia şi stimulentul prevăzute de OUG nr.148/2005 beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului.
Conditia este ca în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.
,, Norma metodologica din 09/08/2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 704 din 17/08/2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare
Art. 2. - (1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea ... ,,

Conform realitatii , eu am incetat activitatea prin DEMISIE . Legal vorbind, este posibil sa nu beneficiez de INDEMNIZATIE deoarece nu am la cine depune CEREREA de CONCEDIU ? Ma intereaza faptul daca mii se poate refuza Dosarul de depunere deoarece nu figurez in concediu ? ... Unul din actele solicitate este : ACT ADITIONAL DE SUSPENDARE A CONTRACTULUI DE MUNCA !!! Acest ACT poate sa fie si DEMISIA ?

Din cate stiu eu , Demisia duce la incetarea contractului de munca si nu la suspendarea lui ...

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mamica angajata ca programator cu impozit pe venit zero poate primi indemnizatia lunara pt cresterea copilului? imosoft imosoft Buna ziua, O mamica angajata ca programator, cu impozit pe venit zero (firma beneficiaza de deducerea respectiva cf legii date in 2004) poate primi ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autorr si indemnizatie crestere copil crismari crismari Buna ziua Intrebare: la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, se iau in calcul si veniturile din contract de autor? si inca o intrebare: 85% ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lupu Gabriela Lupu Gabriela Din 15.08.2006-15.08.2008 am fost angajata pe perioada determinata . Contabila a intarziat cu actele pentru somaj astfel incat in perioada 15.08.2008 - ... (vezi toată discuția)