Este un apratment cu 3 camere, 1 living, 2 bai, si o bucatarie., avand o suprafata totala de 95 mp.
Blocul este nou si anvelopat doar pe exterior. Acum eu nu stiu ce fel de izolatie au folosit.
Apartamentul este situat si pe o parte si pe alta(fata - spate, pe 2 tronsoane), toti pereti fiind spre exterior.
Acesta este si motivul pentru care doresc sa izolez la subsol(fara alte surprize), pentru ca s-a observat diferenta la consum cand am avut acele gauri inchise.
Diferenta de consum la contorul de gaze este de 3-4mc in plus la 24 de ore. Cand aveam gaurile astupate aveam un consum de 4-5 mc gaz la 24 ore. Dupa ce gaurile au fost desfacute (in perioada rece) consumul a crescut cu 3-4 mc gaz , ajungand la un consum de 7-8 mc la 24 ore. Consumul a fost masurat atat la contor cat si din aplicatia de monitorizare a centralei.
Ideea este ca eu am astupat gaurile provizoriu(cu bucati de polistiren si spuma) pana la momentul(perioada calda) cand o sa izolez plafonul aferent apartamentului meu. De discutat nici nu se pune problema pentru ca nu am cu cine...
De cand au fost desfacute eu nu le-am mai astupat...
De aceea am zis sa ma informez inainte sa izolez pentru ca nu vreau sa investesc si mai apoi sa ma trezesc cu izolatia data jos...
Detin un apartament la parterul unui bloc si de ceva timp ma confrunt cu o problema privind spatiul de la subsolul blocului (de sub apartamentul meu) in sensul că pe durata sezonului rece am astupat provizoriu gaurile acele de aerisire deoarece eu fiind la parter pierdeam foarte multa caldura, iar consumul de gaz era aproape dublu pe zi.
Am astupat acele gauri(provizoriu) in ideea ca in vara aceasta sa-mi izolez tot plafonul de sub apartamentul meu.
Problema este ca am un vecin, care de cand m-am mutat acesta a cautat mereu scandal. Acesta mi-a desfundat gurile la care fac referire mai sus, provocandu-mi astfel disconfort termic cat si financiar.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rog sa ma indrumati din punct de vedere legislativ ce as putea face si cum ar trebui sa procedez. Pentru ca doresc sa-mi izolez tot plafonul de la subsol aferent apratamnetunui si nu as vrea sa investesc bani ca mai apoi sa ma trezesc ca „incurca” pe cineva.
Mai precizez ca vecinul are o boxa construita exact sub apartamentul meu(pe directia tevilor de canalizare), care din discutiile cu dezvoltatorul, acesta mi-a comunicat ca nu a incheiat vreun act pentru boxa /spatiul respectiv/a
Mentionez faptul ca blocul este unul nou, anvelopat termic doar pe exterior(subsolul nu), iar acesta nu este inscris la vreo asociatie de locatari.