avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate cristian dinca

Activitate cristian dinca

Buna ziua!
Un comitet executiv alcatuit din trei membri plus Presedintele este legal din punct de vedere al legii 196/2018 ?
Buna ziua! I-am solicitat Presedintelui; cu cererre scrisa si numar de inregistrare, sa-mi puna la dispozitie copii ale contractelor de prestari servicii incheiate de asociatie si a refuzat motivand ca, citez - nu vreau , indiverent unde te vei adresa_. In urma refuzului Presedintelui si al Comitentului si a cenzorului deami pune la dispozitie documentele solicitate, m--am adresat in scris Primariei sectorului 6. Am primit un raspuns prin care eram sfatuit sa ma adresez in instanta pentru rezolvarea cererii.

robert1958 a scris:

În afară de calitatea de proprietar, pentru a putea fi aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari trebuie ca anterior să fi dobândit statutul de membru al asociației în conformitate cu art. 17 alin. 7 din legea nr. 196/2018.

Pentru a dovedi calitatea de proprietar, solicitați să vă prezinte un extras de Carte Funciară pentru fiecare dintre apartamentele respective.

În situația în care extrasele de carte funciară infirmă calitatea de proprietar a celor doi, alegerea lor este nelegală.

cristian dinca a scris:

Buna ziua!
Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua persoane care, conform legii 196/2018 nu au calitatea de proprietar in cadrul asociatiei ( sotiile lor sunt trecute ca proprietar in actul de proprietate).Dansii au invocat codul civil prin care , dupa un numar de ani trecuti de la incheierea casatoriei ei devin proprietari ai bunului respectiv-apartament).
Va rog sa-mi spuneti daca alegerea lor, ca membru in Comitetul Executiv al Asociatiei respectiv Presedinte este legala?

Buna ziua!
Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua persoane care, conform legii 196/2018 nu au calitatea de proprietar in cadrul asociatiei ( sotiile lor sunt trecute ca proprietar in actul de proprietate).Dansii au invocat codul civil prin care , dupa un numar de ani trecuti de la incheierea casatoriei ei devin proprietari ai bunului respectiv-apartament).
Va rog sa-mi spuneti daca alegerea lor, ca membru in Comitetul Executiv al Asociatiei respectiv Presedinte este legala?
Inseamna ca trebuiue sa recuperez diferenta de 8 ore, tinand cont de faptul ca lucrez 24 ore iar ziua de lucru este de 8 ore?
Buna ziua, pentru persoanele care lucreaza in ture, respectiv 12/24-12/48 zilele de concediu cum se calculeaza?
Exemplu ; daca intr-o saptamana luni, marti sunt liber, lucrez miercuri de la ora 7 la 19 si joi 19-7, pentru a putea sa-mi iau concediu aceste doua zile, respectiv miercuri si joi, sunt nevoit sa-mi fac cerere de concediu pentru trei zile tinand cont de faptul ca, numarul orelor pe care le lucrez (miercuri si joi) este de 24 ore?
Multumesc!