Buna ziua! I-am solicitat Presedintelui; cu cererre scrisa si numar de inregistrare, sa-mi puna la dispozitie copii ale contractelor de prestari servicii incheiate de asociatie si a refuzat motivand ca, citez - nu vreau , indiverent unde te vei adresa_. In urma refuzului Presedintelui si al Comitentului si a cenzorului deami pune la dispozitie documentele solicitate, m--am adresat in scris Primariei sectorului 6. Am primit un raspuns prin care eram sfatuit sa ma adresez in instanta pentru rezolvarea cererii.
robert1958 a scris:
În afară de calitatea de proprietar, pentru a putea fi aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari trebuie ca anterior să fi dobândit statutul de membru al asociației în conformitate cu art. 17 alin. 7 din legea nr. 196/2018.
Pentru a dovedi calitatea de proprietar, solicitați să vă prezinte un extras de Carte Funciară pentru fiecare dintre apartamentele respective.
În situația în care extrasele de carte funciară infirmă calitatea de proprietar a celor doi, alegerea lor este nelegală.
cristian dinca a scris:
Buna ziua!
Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua persoane care, conform legii 196/2018 nu au calitatea de proprietar in cadrul asociatiei ( sotiile lor sunt trecute ca proprietar in actul de proprietate).Dansii au invocat codul civil prin care , dupa un numar de ani trecuti de la incheierea casatoriei ei devin proprietari ai bunului respectiv-apartament).
Va rog sa-mi spuneti daca alegerea lor, ca membru in Comitetul Executiv al Asociatiei respectiv Presedinte este legala?