avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, pentru persoanele care lucreaza in ture, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, pentru persoanele care lucreaza in ture, respectiv ...

Buna ziua, pentru persoanele care lucreaza in ture, respectiv 12/24-12/48 zilele de concediu cum se calculeaza?
Exemplu ; daca intr-o saptamana luni, marti sunt liber, lucrez miercuri de la ora 7 la 19 si joi 19-7, pentru a putea sa-mi iau concediu aceste doua zile, respectiv miercuri si joi, sunt nevoit sa-mi fac cerere de concediu pentru trei zile tinand cont de faptul ca, numarul orelor pe care le lucrez (miercuri si joi) este de 24 ore?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 20 Martie 2023
Nu trebuie să faceți cerere decât pentru doua zile de concediu de odihnă.Dar programul de tură se poate modifica, nu înseamnă că aveți neapărat și zilele de vineri și sâmbătă liber.Puteti să reveniți in tură începând cu una din aceste zile.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator
Zilele de CO se calculeaza pe zile lucratoare , luni - vineri, nu pe ture sau ore lucrate.
Inseamna ca trebuiue sa recuperez diferenta de 8 ore, tinand cont de faptul ca lucrez 24 ore iar ziua de lucru este de 8 ore?
Ce diferenta ? ... Daca vreti doua zile de CO , faceti cerere pentru doua zile de CO ...nu conteaza cate ore lucrati pe/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna la ture de 12 ore CosminPreda CosminPreda Buna seara. La firma unde muncesc se lucreaza in ture respectiv 12/24 si 12/48.. In situatia in care imi iau 2 ture libere mi se opresc 3 zile din concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La firma unde lucrez, programul de lucru pana la 01.04.2011 este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, repartizat in intervalul 08.00-16.00. Concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa zi de repaus, va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul ... andrei-bogdan andrei-bogdan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa imi impuna sa imi iau concediu de odihna doar dupa o zi de repaus.Adica eu lucrez 12/ 24, ... (vezi toată discuția)