avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate cetatean86

Activitate cetatean86

Care vandalizzare ? parcul e oricum păzit non-stop, și oricum sunt camere peste tot.

Eii închid programul pentru simplu fapt ca nu au chef sa isi faca datoria, la 21:00 începe programul de somn al batranilor de la paza.

Pentru asta este platita firma de paza, sa aiba grija ca bunul sa nu fie vandalizat.
Dar daca platesc firma de paza, si tin parcul închis, e ca si cum as plati RCA si tin mașina în garaj.

Eu tind sa cred ca batrani de la paza sunt rude cu personajele de la conducere ... altfel nu se explica de ce se tine parcul deschis doar pe timpul zilei.


mitabiciclista a scris:

Cei care vor să vadă cum a fost vandalizat și distrus un parc în care au fost investiți mulți bani pot scrie un mesaj privat cu e-mail ul unde le trimit fotografii.
După ce vad fotografiile pot reveni cu comentarii.
Parcul este deschis nonstop așa ca vandali chiar dacă nu sunt prinși în flagrant nu pot fi amendați nici măcar pentru "plimbare " noaptea prin parc.
Distrugerile au început cu firele sistemului de iluminat și supraveghere video.
Tot că intreba cineva de o logică.
Unele administrații locale au mai multă grijă,cum e la Focșani, altele nu au grijă de loc de parcurile pe care la administrează.
Tot prin vot la următoarele alegeri se pot face schimbări.

2. care ar putea fi argumentele legale pentru a invoca o eventuala modificare a programului ?
Sa inteleg ca dvs numiti `civilizat` o persoana care respecta regurile, nu conteaza ca ele sunt cu sau fara sens. Imi vine in minte o replica "Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de cei care privesc fara sa faca nimic. Albert E."
Daca e asa prefer sa NU fiu civilizat.

Amenda pentru ce ? ca am mers pe jos pe o strada pe care eii au decis sa o inchida ? Care ar fi infractiunea ? Si oricum prefer sa iau amenda, si sa fac lucrurile asa cum cred eu ca este corect. Consider mai important mindset-ul meu decat sa ma supun unor reguli stupide.

Civilizat din punctul meu de vedere inseama totul altceva (E plina Romania de Analfabeti Functionati):
Cand imi pui reguli stupide, dai dovata de lipsa de respect, si respectul ar trebuii sa stea la baza oricarei legi.

Mă întreb așa, în mintea mea limitată, pentru ce luăm împrumuturi de la străini, ( fonduri nerambursabile, care de fapt ne costa dublu), dacă nu le punem la dispoziția cetățenilor săi binedispunem, să isi iubească țara/locul !

Dacă continuam asa, cal mai mare vis al Romanilor este sa fugă din țară !!
Bună ziua,

Am o întrebare și aș aprecia mult dacă mi-ați putea oferi lămuriri.

Astăzi, sâmbătă, 18.03.2023, am decis să ieș la plimbare cu soția și copiii, având în plan să vizităm crângul din Petrești, Focșani. În jurul orei 20:45, am ajuns în fața crângului.

Acolo, trei angajați responsabili cu paza ne-au oprit, spunând că nu putem intra deoarece programul s-a încheiat. Am refuzat să mă conformez acestei interdicții, considerând că este absurd să închizi o pădure la ora 21:00, mai ales când nu deranjezi pe nimeni (cu excepția câtorva ciori). Oamenii de la paza au insistat, amenințând ca o sa cheme poliția dacă nu părăsim parcul.

Suparat de indiferența/superioritatea cu care îmi vorbeau angajați de la paza, le-am cerut sa îmi zică cum se numesc ( aveau legitimațiile întoarse ), cu intenția de a le face reclamație la firma de paza, era totuși 20:50 .. legal mai aveam dreptul sa vizitez parcul încă 10 min, au refuzat sa îmi zică cum se numesc, motivand ca dacă sun la firma știu ei cine a fost de tură în aceasta seara.

Întrebările mele sunt:
- Cine stabilește acest regulament?
- Ce as putea sa fac ca sa schimb acest regulament ? sa fie macar pana la 23:00, e aproape de casa, și nu mi se pare corect sa fie închis la 21:00.
- Care este logica din spatele deciziei de a închide parcul în pădure la ora 21:00?
- Ce ar fi putut face poliția dacă ar fi venit să constate nerespectarea acestui regulament de către mine?
- Angajați de la paza sau comportat corect ? e legal sa dai oamenii afara din parc ? E legal sa tii legitimatia intoarsa ?

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.