avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate trrtrr

Activitate trrtrr

Răspuns la discuția Succesiune
Buna ziua,
Multumesc tuturor celor care mi-ai dat sfaturi !
Cred ca m-m lamurit .cu succesiunea.
O alta intrebare ar fi urmatoarea:
Dupa succesiune eu o sa am parte din toate imobilele care constituie masa succesorala. Cum se
face partajul ? Poate cineva sa ma dea afara din casa in care am locuit cu fostul sot (am locuit impreuna pana a decedat) ?
Buna ziua,
Multumesc !
Am inteles ca bunurile declarate proprii raman proprii chiar daca au fost
achizitionate in timpul casatoriei.
Exista o alta cale de transforma bunul propriu in bun comun alta decat intelegerea cu
mostenitorii .... (de rang patru) ?

Buna dimineata,
Multumesc pentru comentarii.
Eu consider ca bunul(imobil) cumparat in timpul casatoriei noastre este BUN Comun indiferent de ce scrie in contractul de vanzare cumparare.
Ce parere aveti ? Astept raspuns de la moderator ! Multumesc !
Cumpararea s-a facut intimpul casatoriei noastre si nu in timpul casatoriei dinainte.
Nu inteleg ce legatura are acesta achizitie cu vechea casatorie ?
Cum se poate modifica transforma la cartea funciara bunul propriu in bun comun cf. art. 339 Cod civil ?
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Sotul meu a decedat in timpul casatoriei, a cumparat o casa ca bun propriu, in tipmul casatoriei, intabuata numai pe numele lui , cu bani din surse proprii proprii, scrie in contractul de vanzare-cumparare.
Sotul a avut un baiat, din alta casatorie, care a decedat la 3 luni dupa sotul meu, nu era casatorit si nu avea copii.
Cum pot transforma acest bun din bun propriu in bun comun, pentru a avea drept de mostenire ?
Multumesc !