Buna seara.
am urmatoarea situatie:
-salariat din REPUBLICA MOLDOVA, sofer care face curse in afara tarii.
-are aviz de munca pentru lucrator permanent obtinut inainte de angajare
-contract de munca pe perioada determinata, prelungit pana in prezent
-in prezent are permis de sedere care urmeaza sa expire odata cu exiparea CIM-ului si expira si perioada maxima de 3 ani pentru CIM determinat.
Salariatul are nevoie de prelungirea CIM-ului pentru a i se obtine un nou permis de sedere
Avand in vedere ca toate aceste aspecte, este legal sa i se faca, inainte de expirarea contractului, modificarea CIM din durata determinata in durata nedeterminata?
Va rog daca ma puteti ajuta cu un rapsuns.
Buna seara,
Va rog daca ma puteti lamuri in urmatoarea situatie: am un salariat, cetatean moldovean, caruai ii expirta permisul de sedere saptamana aceasta, pe 08.11.2023. Ce implicatii are faptul ca ii expira acest document asupra activitatii in cadrul firmei? contractul trebuie suspendat, incetat, sau isi poate desfasura in continuare activitatea pana la obtinerea unui nou permis?
Buna,
Va rog daca ma puteti lamuri intr-o speta: In legatura cu cei 200 de le neimpozabili, daca am un salariat care este pensionar, are contract de munca cu timp partial, si salariul minim pe economie, salariul acestuia in revisal va fi 1650, insa contributiile la ce baza se vor calcula la o luna lucrata intergal?