avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Aloysius Joyce

Activitate Aloysius Joyce

Dar pentru ce aș fi citat în acest caz? Aș fi chemat la secția de poliție ca să fiu interogat în cazul urmării penale? Acest lucru se poate întâmpla chiar și fără o plângere depusă împotriva mea de persoana care a sunat la poliție? Întreaga situație mi se pare deosebit de derutantă și nu știu la ce să mă aștept.

ynocentta a scris:

Autoritatea politiei comunica citatii la adresa de domiciliu
Aveti dreptul sa va prezentati la unitatea de politie care solutioneaza speta sa clarificati situatia si sa informati despre adresa unde doriti comunicarea eventualelor documente/citatii

Dar pentru ce aș fi citat în acest caz? Aș fi chemat la secția de poliție ca să fiu interogat în cazul urmării penale? Acest lucru se poate întâmpla chiar și fără o plângere depusă împotriva mea de persoana care a sunat la poliție? Întreaga situație mi se pare deosebit de derutantă și nu știu la ce să mă aștept.

ynocentta a scris:

Aveti dreptul sa va prezentati la unitatea de politie care solutioneaza speta sa clarificati situatia si sa informati despre adresa unde doriti comunicarea eventualelor documente/citatii

ynocentta a scris:

Cineva a sunat la poliție cu pretexul că aș fi urmărit acea persoană, însă până a sosit poliția, eu neștiind că cineva efectuase un apel de urgență, am plecat de la fața locului (câțiva metri mai încolo, în definitiv), într-o sală unde am asistat la un spectacol cultural. Poliția a sosit și aparent mi-au prelevat datele de identificare din baza lor de date, după ce apelantul le-a comunicat numele meu. Când spectacolul s-a terminat și am ieșit din sală, poliția, împreună cu acuzatorii, plecaseră. La ce ar trebui să mă aștept acum? Pot fi citat acasă? Și dacă da, cum aș putea preveni citatea mea la adresa de domiciliu, eu locuind acum în alt oraș decât cel menționat în cartea de identitate?