avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... N-am fost de față când poliția a sosit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

N-am fost de față când poliția a sosit

Cineva a sunat la poliție cu pretexul că aș fi urmărit acea persoană, însă până a sosit poliția, eu neștiind că cineva efectuase un apel de urgență, am plecat de la fața locului (câțiva metri mai încolo, în definitiv), într-o sală unde am asistat la un spectacol cultural. Poliția a sosit și aparent mi-au prelevat datele de identificare din baza lor de date, după ce apelantul le-a comunicat numele meu. Când spectacolul s-a terminat și am ieșit din sală, poliția, împreună cu acuzatorii, plecaseră. La ce ar trebui să mă aștept acum? Pot fi citat acasă? Și dacă da, cum aș putea preveni citatea mea la adresa de domiciliu, eu locuind acum în alt oraș decât cel menționat în cartea de identitate?
Autoritatea politiei comunica citatii la adresa de domiciliu
Aveti dreptul sa va prezentati la unitatea de politie care solutioneaza speta sa clarificati situatia si sa informati despre adresa unde doriti comunicarea eventualelor documente/citatii
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
ynocentta, utilizator
Dar pentru ce aș fi citat în acest caz? Aș fi chemat la secția de poliție ca să fiu interogat în cazul urmării penale? Acest lucru se poate întâmpla chiar și fără o plângere depusă împotriva mea de persoana care a sunat la poliție? Întreaga situație mi se pare deosebit de derutantă și nu știu la ce să mă aștept.

ynocentta a scris:

Aveti dreptul sa va prezentati la unitatea de politie care solutioneaza speta sa clarificati situatia si sa informati despre adresa unde doriti comunicarea eventualelor documente/citatii

Dar pentru ce aș fi citat în acest caz? Aș fi chemat la secția de poliție ca să fiu interogat în cazul urmării penale? Acest lucru se poate întâmpla chiar și fără o plângere depusă împotriva mea de persoana care a sunat la poliție? Întreaga situație mi se pare deosebit de derutantă și nu știu la ce să mă aștept.

ynocentta a scris:

ynocentta a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din martor am ajuns faptuitor Nubyan Nubyan Pe 8 mai am fost martor la urmatoarele (copiez exact ce am scris pe facebook in ziua respectiva) : \\\\"gata am ajuns acasa. Cam asa au fost evenimentele. ... (vezi toată discuția)
Art 198 c.pr.pen art.176 alin.1 lit.e c.pr.pen karmyrafy karmyrafy as dori sa stiu si eu ce prevad aceste articole deoarece am primit aceasta citatie dupa 3 luni de la terminarea procesului si dupa ce s a dat sentinta.citatie ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pop_maria pop_maria s-a facut o plngere impotriva mea la sectia de politie din comuna in care locuiesc.....am fost instiintata verbal prin fratele meu de catre organul de ... (vezi toată discuția)