avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate Cancel

Activitate Cancel

Dorin Voicilas a scris:

Nu văd cu ce v-ar putea ajuta să depuneți plângerea penală în dosarul civil, în care vă judecați cu angajatorul. Multă lume uită că un dosar penal nu este public în faza de cercetare penală. Cu privire la imaginile de pe camerele de supraveghere, acestea nu o să vi se dea dvs. Solicitați organului de cercetare penală să ceară imaginile, dacă plângerea penală are legătură cu ceea ce povestiți.

Nu a fost plangere penala le am facut plangere doar ca mi-au interzis accesul la munca si m-au concediat pe absente nemotivate si tot ma ameninta cu politia si de aceea am apelat eu la politie si credeam ca poate ajuta aceea plangere in proces .
Buna Ziua.As putea depune plangerea de la politie pe care am facut-o impotriva angajatorului pentru a o pune la dosarul dintr-un proces cu el si daca m-ar ajuta.Si cum as putea face sa se reia imaginile de pe camerele de pe supraveghere pentru a gasi un client care mi-a luat apararea in aceea zi cum ca nu eu am fost de vina dintr-o cearta cu o colega . Poate e de acord sa imi fie martor intr-un proces acestea s-au intamplat in martie?!
Nu aveam de unde sti , nu stiam unde sa ma adresez cei de la itm trebuia sa imi spuna ceva.

Cornel Vasile a scris:

Este discutabila proba cu inregistrari ... În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).

Cornel Vasile a scris:

Ce inregistrari aveti facute ?

Cum ca ei nu m-ar mai lasa la munca si mi sa spus sa imi completez eu demisia cum ca as avea probleme personale si de aceea nu ma mai prezint eu la munca (dar eu n-am completat nimic )
Buna Ziua.In luna martie am fost trimis acasa din cauza unui conflict cu o colega , si de atunci nu m-ai mau mai primit la munca cu toate incercarile mele sa revin.Acum o facut convocari cum ca eu nu am vrut sa ma prezint la munca adica au intors totul impotriva mea.Am facut conteststie la decizia de concediere la primul termen nu m-am prezentat (sunt plecat din tara ) si acum luna asta am altu si as vrea sa trimit niste inregistrari cum ca am vrut sa merg la munca si ca ei o sa imi desfaca contractul pe absente nemotivate (m-au tinut departe de servici pt ar iesi tot ei desupra .Atunci am fost si la itm dar ei au zis ca nu se baga doar im instanta cu probe.Vreau sfatul unui avocat sau care se pricepe si ce ar mai putea fi de facut , m-ar ajuta pe mine inregistrarile care le am facut cum ca eu am vrut sa ma duc la munca si ei m -ar fi obligat sa imi dau demisia desi nu mi am dato .Nu mi sa acordat nici preaviz nici somaj si fara abateri disciplinare.Am vvazut ca si au luat si avocat (avocatul a pus la dosar convacrile alea care nu ma primeau ei la munca au facut totul mascat pt a iesi ei la suprafata.Ma simt singur impotriva lor ce sa fac.Ce ar fi de facut?!

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti .. puteti depune atasat la contestatie , sesizarile catre ITM.

Le am pus cele de la itm dar inregistrarile nu le am pus cum ca m-am dus la locul de munca ar fi trebuit sa le pun si pe alea ?! Daca e le pot trimite prin posta ?! Daca pierd cam ce suma s-ar incadra cheltuile de judecata?! (aproximativ).Sau daca vreau sa ma retrag cum as putea sa o fac?!.Ma gandesc ca totusi ceva probe sunt dar daca judecatorul se ia doar dupa cum a fost redactata decizia de concediere?!

Cornel Vasile a scris:

Nu este nicio problema.

Ce sanse credeti ca am de castig mai ales ca nu m-am prezentat la ultima convocare?! (Deoarece imi tot spunea ca cheama politia ).Credeti ca ajuta reclamatile pe care i le am facut la itm cum ca nu vor sa ma primeasca la munca?! Si ca i-am inregistrat ca nu vor sa ma primeasca la munca si ca ma obliga sa imi dau demisia (am inregistrat si asta) Mie cam teama sa nu se intoarca totul impotriva mea sa nu le platesc eu cheltuielile de judecata angajatorului !Parca as renunta nu stiu ce sa fac!

Cornel Vasile a scris:

Se poate solicita judecarea in lipsa.

Mi sa cerut ibanul cand am facut actele pentru judecata , credeti ca ar fi o problema?! Daca l-am dat asa repede?!

Cancel a scris:

Cornel Vasile a scris:

Asteptati sa vina citatia ...

Multumesc!

Daca as vrea sa se faca contestatia in lipsa mea ?! dupa ce am bagat dosarul as mai putea ?! Este obligatoriu sa ma prezint la proces?!

Cornel Vasile a scris:

Asteptati sa vina citatia ...

Multumesc!