avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgeeNcl

Activitate GeorgeeNcl

Mulțumesc pentru răspuns!
Dânsul încearcă acum la primărie, in urma cadastrului făcut in anul 2000, să obțină dreptul de proprietar.
Poate să intre in posesia terenului, să devină proprietar doar cu hârtia măsurătorilor cadastrale?
La primarie, cadastrul se face gratuit. Ceea ce vrea sa facă persoana respectiva este să îmi “șteargă” din schiță acea suprafață pe care am făcut cadastrul, ca pe urma el sa devină propietarul.
Este posibil, in urma unei promisiuni și având doar schița cadastrului să devină proprietar nefăcând act de vânzare-cumpărare?
Bună ziua!
Am o nelămurire.
Sunt proprietar pe o suprafață de teren intravilan (7.700 m). Acum 23 de ani (anul 2000) am vrut să dau o parte din pământ cuiva (aproximativ 3000m). Casadastrul s-a făcut, dar nu s-a încheiat nici un act de vânzare-cumpărare.
Între timp m-am răzgândit și nu am mai vrut să dau acea acea suprafață.
Eu am plătit in continuare toate taxele, impozitul.
Acum, după 23 de ani, acea persoana căreia am vrut să ii dau suprafața respectiva, încearcă să reactualizeze cadastrul și să devină proprietar. Cum aș putea proceda pentru a anula cadastrul făcut in anul 2000?
Nu știu exact procedurile și nici drepturile pe care el le-ar putea avea asupra acestei situații, încercând să devină proprietar.
Ar avea șanse să devină proprietar doar cu acel cadastru?
Pentru a aplica cererea de anulare a cadastrului, o pot face doar eu in calitate de proprietar legal, sau trebuie să fie implicată și persoana respectiva?
Țin să menționez că persoana nu a locuit si nici nu locuiește in locul respectiv.
Netrecând prin situații de genul, nu pot argumenta in termenii potriviți, dar sper că m-am facut înțeles.
Mulțumesc anticipat!