avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudiuNemes

Activitate ClaudiuNemes

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri,
Vreau sa va povestesc ce s-a intamplat acum cativa ani tot in acelasi bloc. S-a spart teava de apa rece la intrarea in bloc. A fost o spargere majora, curgea apa pe alei ca pe Somes. Compania de apa a imputat pierderile asociatie de locatari deoarece sustinea ca spargerea a avut loc dupa apometrul general de intrare in bloc. Nu cred ca aveau dreptate pentru simplul motiv ca tot ei au efectuat reparatia. Irelevant in acest caz deoarece pana la urma am platit pierderea toti locatarii. Cum? In functie de consum! Eu consumand cel mai mult de pe scara, mi-a revenit o "pierdere" de 8,52mc la apa rece, vecinului care consuma in medie 1mc de apa pe luna i-a revenit... Mie personal nu mi s-a parut corect nici atunci si nu mi se pare corect nici acum ca in cazul unor spargeri, pierderile sa fie calculate in functie de consum. Spargerea conductelor este spargerea conductelor, indiferent de cat consuma fiecare si ar trebuie repartizata pe persoane! Vorbesc despre unul dintre motivele care pot genera situatia "valorile contoarelor furnizorilor sunt mai mari decat suma contoarelor individuale". Deci, personal cred ca ar trebui depistata sursa pierderii, daca este spargere, defect tehnic etc. contravaloarea pierderii sa fie impartita la nr. de persoane, daca este vorba de diferente intre contoare, pierderea sa fie impartita procentual in functie de consum.
Va multumesc inca o data si va doresc o seara placuta si un sfarsit de saptamana linistit.
Buna ziua,
1. Da, consumul aratat de apometrele furnizorilor (apa rece si apa calda) este mai mic decat suma consumurilor individuale;
2. Administratorul utilizeaza aplicatia online "e-bloc.ro" in care introduce consumuri, adica valorile citite de pe apometre;
3. Imi cer scuze pentru faptul ca nu am fost clar de la inceput dar nu cunosc terminologia de specialitate. Ma refeream la indecsi ca la valorile consumurilor citite de pe apometre.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Va doresc o zi buna,
Al dvs.,
Claudiu Nemes
Buna seara, Locuiesc intr-un bloc in care suma contoarelor din toate apartamentele (apa calda si apa rece) este mai mare decat valorile inregistrate de contoarele furnizorilor de apa calda si apa rece. In consecinta, administratorul face niste calcule si platim procentual "cred", fiecare partea sa. Problema apare in aplicatia de gestionare a cheltuielilor unde administratorul a introdus valori mai mici ale citirilor indexilor apometrelor (asta fara sa spuna nimanui) cu motivatia ca trebuia sa faca in asa fel incat suma apometrelor de apartament sa nu depaseasca valorile indexilor furnizorilor. Recent am observat o diferenta mare intre indexii publicati online si citirea fizica a apometrelor, respectiv de 38mc la baie, apa calda. Desi facturile furnizorilor de apa calda si apa rece sunt achitate la zi, adminsitratorul sustine ca trebuie sa ne impute diferenta dintre indexul furnizorilor (mai mic si platit integral) si cel afisat de apometrele din apartamente. Administratoul nu are nici un act legal din partea furnizorilor pentru a putea cere o asemenea plata. Va rog sa-mi spuneti daca administratorul procedeaza legal cerand aceasta compensare?