avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Activitate hecatonhir

Activitate hecatonhir

Am facut si depus cererea de dizolvare: "Subsemnatul....(date identificare), in calitate de asoc. unic al S.C.....S.R.L.(date de identificare firma) am hotarat dizolvarea sc...srl, fara numire de lichidator, patrimoniul societatii revenind integral asociatului unic dupa plata datoriilor catre creditori, conform art 227 lit d)si art 235 alin 1 si 2 din legea 31/1990."
Asa am fost indrumat sa scriu si mi s-a spus ca nu voi avea nevoie de lichidator si nu mi se va numi unul din oficiu.
Daca am inteles bine, dupa 30 zile de la publicarea mentiunii in monitor va trwbui sa depun bilantul contabil de lichidare, adeverinta de la sectia financiara ca nu exista datorii la stat si peste inca 15 zile cererea de radiere de la registru.
Va rog sa-mi spuneti daca am omis ceva si o parere avizata despre procedura prezentata ca am vazut ca sunt mai multe opinii destul de diferite. Multumesc frumos!
Ganduri bune la toata lumea!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am un s.r.l. la care sunt asociat unic (infiintat in decembrie 2007). Punctul de lucru a existat 3 luni apoi a fost inchis (decizia asoc. unic). In tot acest timp n-am vandut nimic, am cumparat doar lucruri pentru amenajare si cateva electrocasnice pentru activitatea pe care o intentionam (frigidere, aer conditionat,etc.). Din aprilie firma e fara activitate si as vrea sa o inchid definitiv dar am aflat ca e mai complicat. Va rog sa-mi spuneti pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a iesi din belea cat mai repede, mai ieftin si sa ma vad stapan peste frigider fara lichidatori. (mentionez ca firma n-are datorii, decat la mine care am imprumutat-o).
Multumesc frumos cui ma ajuta!

Revin cu ce informatii am mai cules. De la ORC-Bucuresti am primit fluturasul 37, pe care il copii aici:
Documentele necesare pentru inregistrarea mentiunilor privind dizolvarea si lichidarea simultana a SNC,SCS si SRL (art.235 din legea nr.31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare):
ETAPA 1
1.Cerere de inregistrare (original);
2.Hotararea asociatilor/decizia asociatului unic de efectuare concomitenta a dizolvarii si lichidarii societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase dupa plata creditorilor, intre asociati;
3.Daca este cazul;
-avizele prealabile prevazute de legile speciale (original);
-imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
4.Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
-taxa judiciara de timbru, in original;
-timbre judiciare;
-taxa de registru;
-tariful de publicare in Monitorul oficial
ETAPA 2
1.Cerere de radiere (original)
2.Certificatul de inregistrare si anexa/anexele la acesta (originale)
3. SITUATIA FINANCIARA DE LICHIDARE
4.Hotararea de repartizare a activelor (copie)
5.Certificatul emis de organul fiscal competent din care sa rezulte ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
6. Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocatiala pt. persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
7.ca la 4.din etapa1 fara monitor of.
NOTA: cEREREA DE RADIERE SE VA DEPUNE DUPA 30 ZILE de la publicarea hotararii de dizolvare in M.O.
-Proiectul de repartizare a activelor trebuie sa cuprinda descrierea detaliata si datele de identificare ale activelor repartizate, in vederea transmiterii dreptului de proprietate
-copiile de pe actele doveditoare vor fi certificate pt. conformitate cu originalele, sub semnatura, cu mentiunea in clar a numelui, de catre pers. care potrivit legii pot intocmi si semna cererea
-Redactarea actelor, obtinerea autentificarii sau dupa caz, darea de data certa, ACORDAREA DE INDRUMARIpentru completarea corecta a cereriide inreg. pot fi efectuate contra cost, prin serviciile de asistenta din ORC de pe langa tribunal.
---situatia financiara de lichidare va fi certificata de catre persoanele autorizsate ,potrivit legii.---
Problema e ca domnii de la ORC mi-au spus ca nu se ocupa de dizolvari si nu ma pot indruma.
Atunci eu inteleg ca, nepomenindu-se nicaieri de un lichidator, ar fi suficient sa depun in etapa 1 doar cererea tip de dizolvare+lichidare si decizia asoc. unic de dizolv.+lichidare concomitenta.
INTREBARI
1. IN ETAPA 1 ar trebui sa scriu in decizie ceva despre active , ca-mi revin tot mie,ca-s unic creditor al firmei de moment ce unic asociat fiind, inteleg ca acesta e mecanismul legal, oricum?
2. Risc sa-mi numeasca judecatorul un lichidator din oficiu de care sa nu pot scapa?
3.Cand ar fi momentul lichidarii contului din banca al firmei pt. a nu complica si mai mult lucrurile?
4.abia in etapa 2 am nevoie de actele contabile si adeverintele ca firma nu e datoare la stat, aceste acte fiind ulterioare deciziei de dizolvare,corect?
5. Mai e nevoie de o hotarare/proiect de repartizare a activelor( articole electrocasnice si de menaj)? cum procedez?
Sper sa ajute pe cineva ce am scris si sper sa ma "lumineze" si pe mine cineva.Multumesc celor ce mi-au raspuns pana acum.