avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate DoamnaThe

Activitate DoamnaThe

Din cate cunosc (si tinand cont de faptul ca nu erau minori la momentul casatoriei), nu cred ca au fost adoptati.
Buna ziua,
Am obtinut de curand un titlu de proprietate unde proprietari sunt tatal (pe care il mostenesc) impreuna cu doi frati. Pt suplimentarea succesiunii, mi se cere declaratie de cote, iar pt aceasta trebuie sa gasesc mostenitorii unuia dintre frati, decedat si el in 1997.
Problema este ca acest frate nu a avut descendenti, insa spre finalul vietii s-a casatorit cu o doamna, careia i-a lasat testament. In testament, o numeste legatara universala. Aceasta doamna a avut copii din casatorii anterioare.
Am discutat de principiu cu 2 notari si 1 avocat pana acum si parerile sunt impartite legat de cum ar trebui sa inaintez. In 1 caz mi s-a spus ca trebuie cautati mostenitorii doamnei si chemati la succesiune. In alte 2 cazuri mi s-a spus ca "pe legea noua", acestia nu mostenesc - in ce priveste acest titlu. Ma puteti ajuta, va rog, sa imi dau seama care este adevarul pt a putea sa aleg cu ce notar sa continui? Va multumesc pentru eventualele sfaturi.