Buna ziua,
Am obtinut de curand un titlu de proprietate unde proprietari sunt tatal (pe care il mostenesc) impreuna cu doi frati. Pt suplimentarea succesiunii, mi se cere declaratie de cote, iar pt aceasta trebuie sa gasesc mostenitorii unuia dintre frati, decedat si el in 1997.
Problema este ca acest frate nu a avut descendenti, insa spre finalul vietii s-a casatorit cu o doamna, careia i-a lasat testament. In testament, o numeste legatara universala. Aceasta doamna a avut copii din casatorii anterioare.
Am discutat de principiu cu 2 notari si 1 avocat pana acum si parerile sunt impartite legat de cum ar trebui sa inaintez. In 1 caz mi s-a spus ca trebuie cautati mostenitorii doamnei si chemati la succesiune. In alte 2 cazuri mi s-a spus ca "pe legea noua", acestia nu mostenesc - in ce priveste acest titlu. Ma puteti ajuta, va rog, sa imi dau seama care este adevarul pt a putea sa aleg cu ce notar sa continui? Va multumesc pentru eventualele sfaturi.
Eu apreciez că pot fi chemați la dezbaterea succesiunii moștenitorii doamnei, doar dacă aceștia ar fi avut vocație succesorală în cel privește pe frate, practic să fi fost adoptați.
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Copiii doamnei nu îl moștenesc pe defunct (pe soțul mamei lor) pentru că nu erau rude cu el/cu defunctul.
Dar acești copii își moștenesc mama.
Iar mama lor era moștenitoare a soțului ei (având chiar dublă calitate: de moștenitor legal și de legatar universal).
Astfel, ceea ce mama lor a moștenit de la soțul ei se retransmite copiilor acestei femei.
Prin urmare, acela, "1," care a grăit mai întâi (zicând că trebuie căutați moștenitorii doamnei) știa despre ce vorbește.
Acum rămâne de văzut în ce măsură ultima soție a acceptat moștenirea, la fel și moștenitorii doamnei. Enunțul inițial nu are o cronologie clară a deceselor și nici nu face precizări cu privire la efectuarea succesiunilor.
Testament
promocris
Buna ziua .
Pe scurt povestea mea ar fi asa:
In urma cu 10 luni tatal meu a decedat si a fost deschisa succesiunea la un notar .Fiind trei frati m-am ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral
mihaimen
Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI
Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)