avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate cataado

Activitate cataado

Le-as informa ca conform contractului trebuia sa fiu exmatriculata din prima luna absentata de la scoala, si ca este o forma de abuz ca au asteptat 1 semetru (aprox 4 luni) ca sa ia aceasta decizie care de fapt reprezinta un avantaj pentru scoala si anume sa se insumeze taxe si alte obligatii de plata.

Cornel Vasile a scris:

Ce sa discutati sau ce demersuri vreti in instanta? .. sunteti sau nu exmatriculata ?

Postliceala - taxe

Buna ziua!

As dori sa ma sfatuiesc in urmatoarea situatie:

M-am inscris la o scoala postliceala cu gandul voi putea particpa si sa invat o meserie, insa nu am reusit sa ajung decat la 2 testari in timpul semestrului iar apoi am realizat ca nu ma pot incadra sa ma prezint deloc la ore sau sa mai sustin alte teste.

Dupa 1 semetru in care nu am fost prezenta deloc la ore, am primit un telefon de la secretariatul scoli cu intrebarea daca mai vreau sa continui, iar raspunsul meu a fost unul de mirare deoarece am crezut ca deja m-au examatricluat (neachitand transele si nefiind la ore).

Dupa aprox 3 saptamani de la acel apel primesc acasa plic precum ca in urma faptului ca am 23 de absente si ca nu am achitat taxa scolara voi fi examatriculata si ca voi avea obligatia sa achita suma de 1500 de lei.

Am citit contractul din nou si este stipulat in contract ca daca nu se achita 1 din cele 6 rate la termen, in 30 de zile esti examatriculat pentru neplata.

Intrebarea mea este: merg sa discut la secretariat situatia sau fac demersuri in instanta cu acea instiintare ce am primit-o prin posta?