avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! As dori sa ma sfatuiesc in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! As dori sa ma sfatuiesc in urmatoarea situatie: M-am ...

Postliceala - taxe

Buna ziua!

As dori sa ma sfatuiesc in urmatoarea situatie:

M-am inscris la o scoala postliceala cu gandul voi putea particpa si sa invat o meserie, insa nu am reusit sa ajung decat la 2 testari in timpul semestrului iar apoi am realizat ca nu ma pot incadra sa ma prezint deloc la ore sau sa mai sustin alte teste.

Dupa 1 semetru in care nu am fost prezenta deloc la ore, am primit un telefon de la secretariatul scoli cu intrebarea daca mai vreau sa continui, iar raspunsul meu a fost unul de mirare deoarece am crezut ca deja m-au examatricluat (neachitand transele si nefiind la ore).

Dupa aprox 3 saptamani de la acel apel primesc acasa plic precum ca in urma faptului ca am 23 de absente si ca nu am achitat taxa scolara voi fi examatriculata si ca voi avea obligatia sa achita suma de 1500 de lei.

Am citit contractul din nou si este stipulat in contract ca daca nu se achita 1 din cele 6 rate la termen, in 30 de zile esti examatriculat pentru neplata.

Intrebarea mea este: merg sa discut la secretariat situatia sau fac demersuri in instanta cu acea instiintare ce am primit-o prin posta?
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
cataado, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 19 Aprilie 2023
Ce sa discutati sau ce demersuri vreti in instanta? .. sunteti sau nu exmatriculata ?
Le-as informa ca conform contractului trebuia sa fiu exmatriculata din prima luna absentata de la scoala, si ca este o forma de abuz ca au asteptat 1 semetru (aprox 4 luni) ca sa ia aceasta decizie care de fapt reprezinta un avantaj pentru scoala si anume sa se insumeze taxe si alte obligatii de plata.

Cornel Vasile a scris:

Ce sa discutati sau ce demersuri vreti in instanta? .. sunteti sau nu exmatriculata ?

Mergeti mai intai si discutati cu ei, si daca nu inteleg va adresati instantei de judecata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme cu taxa la o școală sanitară postliceală Nicoleta444 Nicoleta444 Domnule Avocat am o problema si as vrea sa apelez la d-voastra pentru a ma ajuta . Am fost eleva la Scoala Postliceala Sanitra fiind scoala privata iar taxa ... (vezi toată discuția)
Probleme exmatriculare din cauza absentelor Potco Potco Salutare, intru direct in subiect pentru a nu mai lungii discutia. Am fost azi dimineata exmatriculat din cauza absentelor dar nu am fost instiintat scris. ... (vezi toată discuția)