avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua - probleme cu taxa la o școală sanitară ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua - probleme cu taxa la o școală sanitară postliceală


Domnule Avocat am o problema si as vrea sa apelez la d-voastra pentru a ma ajuta . Am fost eleva la Scoala Postliceala Sanitra fiind scoala privata iar taxa scolara este de 28 de milioane pe an . In anul 2 am hotarat impreuna cu sotul sa plecam in strainatate si sa inghet anul scolar . Cei de la scoala incercand sa ma convinga sa continui anul dar asta consta in achitarea sumei de 90 de milioane pe an cu promisiunea sa vin macar o data pe an sa dau cateva lucrari .
Asa am facut pana in anul 3 fiind ultimul an dupa ce am achitat aproape toata suma de 60 de milioane a mai ramas sa dau 30 . M-au sunat sa pun bani ca altfel imi pun penalitati si etc nestiind ca am un termen de a pune bani in contul scoli stiam doar ca pana la sfarsit de an trebuie achitati . Ei mi-au vorbit urat dupa la nervi acelasi lucru am facut si eu pentru ca au ajuns prea departe au spus ca m-au exmatriculat . Intrebarea mea pentru d-voastra cei doi ani de scoala teminati sunt recunoscuti pentru a continua anul 3 la alta scoala ?
Si imi pot recupera bani care i-am dat inafara de taxa scolara ?
Momentan sunt in Londra in august o sa vin acasa si vreau sa rezolv .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:46, 17 Iulie 2019
In mod normal daca ati fost exmatriculata nu se continua studiile la alta scoala similara decat de la zero ,iar banii dati raman acolo numai daca nu le faceti plangere penala sau sa obtineti pe cale judecatoresca restituirea . Eu consider in proportie de peste 70% ca banii sunt pierduti ca si anii de studiu si sansele recuperarii sunt minime daca nu imposibile...
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
DenisRif, utilizator
Ati primit factura pentru toata suma platita?
Cum ati facut plata, cash sau prin banca?
Daca taxa anuala era de 2800 lei diferenta pana la 9000, 90 de milioane, ce reprezinta?
Daca in schimbul acestei sume primeati unele facilitati* ( sa nu va prezentati la toate cursurile, examenele...) nu este prea ok. Dupa parerea mea poate fi vb. de dare si luare de mita....
Domnul Ion...La Scolile astea platesti restantele examenelelor pe care nu le dai la timp ...
Te taxeaza pentru orice ...
Cunosc acest aspect dar cum a expus doamna problema...Conteaza mult daca a si primit chitanța pentru acea suma...
Da stimate domn am transferat in cont bancar si toate chitantele le am acasa .

Alte discuții în legătură

Repetent cu sn-uri flor1n001 flor1n001 Buna ziua, Sunt elev in cls a 12 a la un liceu din Galati si in familia mea sunt o multime de probleme financiare.Am luat hotararea sa ma duc sa muncesc si ... (vezi toată discuția)
Asistent radiolog Narcis98 Narcis98 Bună ziua! Am o problema... Am absolvit o școală postliceala de asistenți.. Am diploma dar cei de la OAMGMAMR nu vor sa îmi pună stampila de libera ... (vezi toată discuția)
Recunoastere diploma asistent medical generalist tudor1973 tudor1973 Buna ziua! In anul 1997 am absolvit Scoala Sanitara Postliceala CAROL DAVILA Suceava iar la absolvire am primit diploma pe care scrie : CERTIFICAT DE ABSOLVIRE ... (vezi toată discuția)