avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate davvconcept

Activitate davvconcept

Buna ziua!
SRL care din 01.01.23 a intrat la impozit pe profit.
In 2019 a prestat servicii unui client (facturi valuta- neachitate), caruia la inceputul anului 2020 i s-a deschis procedura de faliment. Decizia instantei cu admiterea falimentului a fost data in februarie 2023 (am vazut pe just.ro).
In contabilitatea firmei, dupa 270 zile de la scadenta facturilor, valoarea acestora + diferentele din schimb valutar au fost trecute pe clienti incerti, insa fara a constitui provizion. Impozitul de 3% aferent facturilor neincasate a fost platit la trimestru, la momentul respectiv. Acum, in februarie, la inregistrarea 654=4118 (scoaterea din evidenta a creantei neincasate), valoarea facturilor neincasate, respectiv a diferentelor de curs am vazut-o ca fiind inclusa in cheltuiala la calculul impozitului pe profit (suma impozabila), adica apare ca deductibila fiscal. Mi se pare eronat ca aceasta suma sa participe la calculul bazei impozabile a impozitului pe profit, din moment ce pt aceeasi suma a fost achitat deja impozitul de 3 % si nici nu a fost constituit provizion.
Gresesc cu ceva ? Cum as putea proceda?
Sper sa fi reusit sa fiu cat mai explicit posibil.
Multumesc