avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate at2005

Activitate at2005

Răspuns la discuția Tutela adultului
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Am cateva intrebari legate de tutela adultului. Avem un baiat cu handicap grav mental si este adult. Pentru ca nu are discernamant am facut tutela, tatal lui este tutorele. Nu avem asistent personal. Acum in urma unor discutii cu alti parinti in aceeasi situatie am aflat ca marea majoritate nu fac aceasta tutela, nu am inteles de ce. Inteleg ca banii pe care ii primeste vor veni pe numele tatalui si va tb in fiecare an sa facem o dare de seama cu venituri si cheltuieli efectuate pentru baiat, ingrijiri etc. Tatal va face un cont separat ca sa fie mai usor de calculat si ce ramane se va vedea in cont. Lucrul acesta nu ar fi fost necesar daca nu avea tutela, deci din acest pct de vedere inteleg ca ne-am ales cu ceva in plus. Noi i-am facut acum multi ani un cont unde am mai pus cate ceva pentru el pentru viitor. Astia nu sunt bani de la stat, sunt bani din salariul meu si de la o renta de studii pe care i-am facut-o. As vrea sa stiu daca statul prin autoritatea tutelara are vreo treaba cu acesti bani econimisiti anterior tutelei si trebuie sa dam vreo socoteala pt ei si daca avand acest cont de economii sa se puna vreodata problema sa nu i se mai acorde indemnizatia pe care o primeste. De asemenea care sunt alte dezavantaje ale acestei tutele, in afara de aceasta dare de seama ca toata lumea zice ca nu am facut bine. Tutela are o valabilitate de 5 ani cu posibilitate de prelungire. Ce se intampla daca nu o mai prelungim dupa ce trec cei 5 ani? Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament in Bucuresti cu contract de comodat. Masina pe care o conduc este de servici, dar soferul nominal sunt eu. Pot cere loc de parcare pe apartamentul in care stau in comodat? Exista vreo situatie in care se accepta 2 locuri de parcare la un singur apartament?