avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Luca90

Activitate Luca90



raluk0207 a scris:

Și dacă a fost bun comun, contractul fiind pe numele ambilor soți, notarul cere prezenta ambilor la vânzare.
Pai soțul X, e decedat. Dati-mi certificatul de moștenitor. Ați dezbătut succesiunea?
Sau, contractul este pe numele soțului în viața. În act, este mai mult ca sigur menționată starea civila a soțului care a cumpărat, aceea de "căsătorit ".
Notarul solicita prezenta ambilor soți și iar se ajunge la obligativitate prezentării certificatului de moștenitor.
De asta v-am spus, ca legal nu poate vinde fără dezbaterea succesiunii.
Și dacă umbla prin notariate și minte ca nu are copii, credeți ca nu se afla și nu da naștere la discuții?
Cu ce va ajuta ca aflați situația imobilelor? Asta e acum. Poate mâine le vinde cu act de mana. O sa pierdeți timpul în continuu, verificând săptămânal dacă a vândut?


Da probabil ca pana la urma se va ajunge la instanta. In plus daca as vedea o dovada scrisa ca a facut ceva atunci as fi foarte motivat sa merg in instanta. Ca asa stiu ce face si ce zice, dar nu am dovezi scrise.

As vrea sa va mai intreb ceva daca puteti sa-mi spuneti. La acest imobil a fost adusa sa stea o ruda a sotului supravietuitor. Aceasta ruda impreuna cu copii stau aici inca dinainte de moartea celalalt parinte. Nu statea nimeni acolo si sa nu fie casa goala au tot adus rude. As vrea sa stiu daca as putea avea probleme cu vreo uzucapiune extratabulara, pt ca uzucapiune tabulara nu cred ca ar putea fi. Nu cred ca s-a incheiat vreun contract de comodat sau altceva, ei stau pe gratis acolo. In momentul de fata parintele supravietuitor nu ar dori sa-i lase ceva acestei rude, pe viitor nu se stie. Oricum pe mine ma intereseaza doar partea mea, ce va face cu partea lui nu ma intereseaza. Dar cred ca ar putea sa se foloseasca de ei si sa ma santajeze peste cativa ani, dupa ce ar trece termenul de 10 ani, sa-mi spuna "Daca nu-mi cedezi totul mie, ma inteleg cu ei si pe temeiul uzucapiunii iti pierzi si partea ta." Deci ar putea in cazul asta sa intervina uzucapiunea extratabulara?


Alexandru Surcel a scris:

Pentru exteas CF la Oficiul/Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pe raza căruia se află imobilul, nu la direcția de cadastru din primărie. De la primărie se obțin alte date, gen istoric de arteră, Extrasele CF pentru informare se pot obține și online, pe site-ul ANCPI, pentru o taxă de 20 de lei. Trebuie însă să știi numărul de cadastru/CF.

Cabinet Av Popa Alexandru a scris:

Cel mai simplu este sa mergeti la directia cadastru din cadrul primariei in raza careia se afla terenul respectiv. De acolo puteti procura un extras de CF informare, pentru imobilul care va intereseaza.
O alta varianta este sa mergeti la un inginer cadastrist, care va obtine acelasi lucru




Multumesc pentru informatie! Dar daca nu stiu numarul de cadastru, exista vreo cale de a obtine extrasul de carte funciara? Stiu doar adresa.
Doar in cazul in care terenul a fost bun propriu al sotului decedat se cere certificat de mostenitor?
Terenul a fost cumparat in timpul casatorie de catre sotul decedat, dar nu stiu exact daca pe contractul de proprietate era trecut doar sotul decedat sau ambii soti.

Lucrurile pe care incearca sa le faca parintele nu le stiu decat foarte putine persoane, in schimb daca as cere dezbaterea succesiunii in instanta ar afla tot orasul, si ar spune la toata lumea, uite vrea sa ma dea afara din casa. Din aceasta cauza inca nu am cerut dezbaterea succesiunii. Dar vreau sa nu poata sa vanda fara mine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ar avea vreo valoare acel act de mana? Ideea e ca daca ar face ceva care nu este legal as dori mai mult sa fie anulat actul pentru ca de la parinte in mod sigur nu as mai vedea nimic. Dar daca l-a vandut, nu cred ca l-a vandut prin act de mana, e un teren mare, nu cred ca ar da cineva atatia bani fara sa incheie in forma autentica.

Vreau sa stiu daca s-a schimbat proprietarul pentru un teren intravilan. Ma gandesc ca prin declaratii false sau alte falsuri a reusit cumva sa faca succesiunea sau daca nu a reusit sa o deschida a vandut terenul (care e inscris in cartea funciara).
Buna ziua, vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie. In urma cu 3 ani a decedat unul dintre parinti, si a ramas fiul lor major precum si celalalt parinte. Toate actele imobilelor (care au fost in proprietatea parintelui decedat sau in proprietatea ambilor parinti, dar cumparate in timpul casatoriei) sunt la celalalt parinte, acesta se ocupa si de plata impozitelor, diferite imbunatatiri de mica valoare pe la imobile si nu a acceptat ca fiul sa-i dea o parte din bani pt aceste imbunatatiri.

Parintele ar dori deschiderea succesiuni dar doar cu conditia ca fiul sa renunte la tot in favoarea parintelui, sau chiar sa vina cineva din clasa a doua de mostenitori, care oricum ar luaa mai putin, si in plus ar trebui sa primeasca o donatie de la fiu si parinte, asa ca ar fi o varianta foarte buna sa vina in locul fiului. Posibil ca aceasta persoana sa-l fi ajutat pe parinte pe la acele imbunatatiri aduse imobilului.

Fiul nu ar vrea sa deschida succesiunea doar ca sa renunte la tot, ar vrea in cotele legale si a facut declaratia de acceptare a succesiunii la notar in termen.

In ultimul timp s-au intamplat niste lucruri ciudate, care il fac pe fiu sa creada ca succesiunea a fost deschisa de parinte cu cineva din clasa a doua, sau ca s-a intamplat ceva in legatura cu un teren. Legal stiu ca nu este posibil, dar parintele nu s-ar da in laturi de la nimic.

Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca fiul ar putea sa afle infrmatii despre imobile, prin cartea funciara de exemplu, sau altcumva. Unele imobile sunt inscrise in cartea funciara, as vrea sa stiu in special pt un imobil cu teren intravilan in oras, dar nu stiu decat adresa imobilului si am certificatul de deces legalizat, deci nu stiu alte date ale cartii funciare. Sau daca as putea sa aflu care sunt toate imobilele care au apartinut parintelui care a decedat si apoi daca s-a schimbat ceva in ceea ce priveste proprietatea acestora. Probabil ma voi interesa la camera notarilor publici ca sa vad daca s-a deschis succesiunea, dar as dori sa aflu si informatii in legatura cu imobilele. Multumesc!