raluk0207 a scris:
Și dacă a fost bun comun, contractul fiind pe numele ambilor soți, notarul cere prezenta ambilor la vânzare.
Pai soțul X, e decedat. Dati-mi certificatul de moștenitor. Ați dezbătut succesiunea?
Sau, contractul este pe numele soțului în viața. În act, este mai mult ca sigur menționată starea civila a soțului care a cumpărat, aceea de "căsătorit ".
Notarul solicita prezenta ambilor soți și iar se ajunge la obligativitate prezentării certificatului de moștenitor.
De asta v-am spus, ca legal nu poate vinde fără dezbaterea succesiunii.
Și dacă umbla prin notariate și minte ca nu are copii, credeți ca nu se afla și nu da naștere la discuții?
Cu ce va ajuta ca aflați situația imobilelor? Asta e acum. Poate mâine le vinde cu act de mana. O sa pierdeți timpul în continuu, verificând săptămânal dacă a vândut?
Da probabil ca pana la urma se va ajunge la instanta. In plus daca as vedea o dovada scrisa ca a facut ceva atunci as fi foarte motivat sa merg in instanta. Ca asa stiu ce face si ce zice, dar nu am dovezi scrise.
As vrea sa va mai intreb ceva daca puteti sa-mi spuneti. La acest imobil a fost adusa sa stea o ruda a sotului supravietuitor. Aceasta ruda impreuna cu copii stau aici inca dinainte de moartea celalalt parinte. Nu statea nimeni acolo si sa nu fie casa goala au tot adus rude. As vrea sa stiu daca as putea avea probleme cu vreo uzucapiune extratabulara, pt ca uzucapiune tabulara nu cred ca ar putea fi. Nu cred ca s-a incheiat vreun contract de comodat sau altceva, ei stau pe gratis acolo. In momentul de fata parintele supravietuitor nu ar dori sa-i lase ceva acestei rude, pe viitor nu se stie. Oricum pe mine ma intereseaza doar partea mea, ce va face cu partea lui nu ma intereseaza. Dar cred ca ar putea sa se foloseasca de ei si sa ma santajeze peste cativa ani, dupa ce ar trece termenul de 10 ani, sa-mi spuna "Daca nu-mi cedezi totul mie, ma inteleg cu ei si pe temeiul uzucapiunii iti pierzi si partea ta." Deci ar putea in cazul asta sa intervina uzucapiunea extratabulara?