avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate M343

Activitate M343

Casa este construita la roșu

Din câte știu, nu este trecuta drept co-imprumutat. Se pot împarti creditele în situația asta?

Bună ziua! Haideți sa va prezint familia mea neobișnuită!
Părinții mei au divorțat recent. Au fost împreună 20 de ani, timp în care au dorit sa construiască o casa pentru copii (eu și sora mea in prezent minora, 17 ani). Pentru a-si îndeplini dorința, tatăl a decis sa facă 2 credite de nevoi personale la doua bănci diferite. În total 100 000 lei, dintre care doar unul l-a plătit de la început. În prezent la banca la care a plătit de la început mai are in jur de 30 000 lei, iar la cealaltă banca care i-a pus recent poprire pe salariu are în jur de 70 000 lei. De asemenea, în urma divorțului sora mea a ales sa rămână la tata și a trebuit sa ne mutam din casa în care am crescut pentru ca mama dorește sa o vândă (este proprietatea ei). Astfel ca acum tata are 2 credite, un copil minor de întreținut, chirie și nu se mai ajunge cu banii. Noi ne-am dori sa existe o metoda prin care sa imparta creditele cu mama, insa din ce am inteles nu prea putem face mai nimic în aceasta privința: creditele sunt de nevoi personale, casa construita împreună nu are absolut niciun document care sa ateste cel putin intenția de construcție, nu avem facturi pentru materialele cumpărate pentru casa. Nici măcar contract de închiriere pentru casa în care locuim în prezent, ci de comodat. Iar cu dansa am putea încerca să vorbim, însa cu siguranță nu și-ar dori sa ia asupra sa plata vreunui credit. În concluzie, stimati spectatori ai dramei vieții mele, aveti vreun sfat pentru tatăl meu atât de încercat de viata? Mulțumesc!