avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Activitate mariasab

Activitate mariasab

Dorm foarte linistita, nu vreau sa fac aceasta modificare pt mine personal ,ci pt viitor cand a fi sa fie vorba de succesiuni, sa nu fie complicatii... atat pt mine , cat pt copii
Deci dv, recomandati donatia?
Exact aceea e intentia , de a face cenveniu , nu donatie . Avem doi copii.
Deci inteleg ca e cel mai convenabil ca sotul sa aprobe bunul propriu ca bun comun.
Neglijenta ziceam pt ca nu am facut la vremea aceea o imputernicire(sau doua separat din partea amandurora ),banuiesc ca se putea si necasatoriti fiind .
Deci exista doua posibilitati: prin donare sau prin transformarea bunului propriu in comun?
Oricum va multumesc pt raspuns, ati fost de f mare ajutor si voi urma sfatul dv de a merge la notar .

raluk0207 a scris:

Ce fel de procura ati facut? Daca sotul a imputernicit pe cineva din Romania sa cumpere un imobil si la momentul ala, era casatorit cu dvs, bunul este comun si nu aveti ce act sa mai faceti

Sotul a imputernicit pe mamá lui in momentul respectiv,noi nu eram casatoriti inca( casatoria urmand in acelasi an cu cateva luni mai tarziu) , in documentul de cumparare vanzare apare doar sotul si cu identificativul de necasatorit pt ca asa era la momentul respectiv.
E vorba de donatie, cat sa apar pe titlul de proprietate( care s-a facut din "neglijenta" doar pe numele lui) noi locuind in afara Romaniei am facut o procura cu datele lui doar ,cand s-au semnat documentele ,iar acum am dori sa modificam ca sa fim amandoi trecuti cum e normal si corect.
Multumesc inca odata pt raspuns si amabilitate
doneze daca asa e expresia, deci doar prin notar public se poate ,multumesc
Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma adauge in titlul de proprietate al apartamentului?
E nevoie de avocat/notar , sau se poate face personal?