avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate campean gligor

Activitate campean gligor

Eu sunt persoana cu handicap si nu sunt scutit de plata contributiei la sanatate pe salar,doar de impozit.Ma intereseaza daca proiectul prevede in viitor sa fiu scutit si de cei 10 la ssuta pt sanatate din salar
Prin proiectul care a trecut de senat se intentioneaza scutirea de cass pe salar pt parintii copiilor cu handicap sau tot pt veniturile obtinute in baza legii 448?

Cornel Vasile a scris:

1. Intr-adevar, Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede scutirea de plata c.a.s.s. a părinţilor, tutorilor sau reprezentanţilor legali ai minorului cu handicap grav sau accentuat, pe perioada în care îl au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere.

2. Potrivit Codului Fiscal, persoanele cu handicap, pentru veniturile obținute în baza Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sunt scutite de plata c.a.s.s.

Multumec de rapuns domnule Cornel Vasile .doar ca daca cititi articolul de pe avocatnet,sigur acolo domnul reporter zice altceva,probabil in necunostinta de cauza....nu vorbeste despre cine are asigurare sau nu,ci ca pe langa scutirea de impozit pe salar,persoanele cu handicap grav si accentuat sunt scutite si de plata cass.In plus zice domnul reporter ca a trecut de senat un proiect conform caruia pe langa adultii cu handicap,in viitor si parintii copiilor cu handicap sa fie scutiti de plata impozitului pe salar si a cass
Buna ziua,sunt persoana cu handicap accentuat,lucrez cu norma intreaga si beneficiez de scutire de impozit pe salar.A aparut un articol pe avocatnet.ro conform caruia ar trebui sa beneficiez si de scutirea celor 10 procente pt sanatate....asa se intelege din articol.....stiti ceva?
Multumesc ,as mai avea inca o intrebare....daca o sa ma angajez in baza unui nou contract de munca,angajatorul va mai fi scutit de plata unui salariu minim brut catre fondul de handicap tinand cont ca eu am si calitatea de pensionar pe langa cea de angajat?

Carp Mircea a scris:

Da.
In baza unui nou contract de munca.

Buna ziua.sunt persoana cu handicap accentuat si anul viitor implinesc 55 de ani,iar vechime in munca am 34 de ani,prin urmare o sa ies la pensie normala pt ca beneficiez de reducerea de 10 ani prevazuta de lege.Intrebarea mea este daca o sa pot lucra incontinuare,cumuland pensia cu salarul?
Multumesc mult!

Buna seara,am citit un articol prin octombrie 2022 conform caruia legea 448 urma sa fie modificata,in sensul ca persoanele cu handicap sa poata lucra mai putin de 8 ore pe zi,dar sa fie platite normal,adica 8 ore....stiti ceva,s a modificat sau inca nu a trecut de parlament
Răspuns la discuția pensionare persoane handicap
buna seara,sunt cam in aceeasi situatie.....as vrea sa iau legatura cu dvoastra