avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin N

Activitate Sorin N

Bună ziua, doresc să las mașina proprietate personală la țară, pt utilizare ocazională de către o verișoară stabilită de 20 de ani în Viena (cetățeană austriacă). O va folosi 1 lună vara și iarna pe perioada Crăciunului. Este necesară o procură sau nu?
Mulțumesc pentru răspunsuri
Bună ziua, am primit recent o somație pt demolarea garajului. Este vorba de o construcție din beton prefabricat cu fundație, făcută în anii 90. Nu are CF pe persoană, terenul fiind al RADP. Toate actele sunt in regula (plan aprobat, autorizație de construcție, certificat urbanism etc). În somație e mentionat art. 33 din legea 50/1991 care din câte știu se referă la construcțiile provizorii. Aditional, se amintește și un HCL 412/2020 care ar facilita acces la parcări proprietarilor care consimt demolare pe cheltuiala proprie. Eu când am cumpărat apartamentul evident că am avut inclus in preț (fara mențiunea expresă pe contract, normal) și garajul care era cu contract pe numele vânzătorului.
Întrebarea mea este daca as avea șanse să păstrez garajul și dacă da, ce acțiuni legale ar trebui făcute?
Bună ziua,
Dacă pe actul de cumpărare al imobilului figurează și soția că proprietar (cotă 50-50), la înscriere pt impozit trebuie sa fie și ea prezentă?
Multumesc