avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate Elenarbc

Activitate Elenarbc

Buna ziua!

Ma aflu in concediu de crestere copil pana la data de 1 ianuarie 2025, iar postul pe care il ocupam inainte de acest concediu era de director vanzari la o firma care are ca activitate vanzare en gros de ingrediente alimentare si farmaceutice. Pregătirea mea este de farmacist, motiv pentru care eu ma ocup de vanzarea ingredientelor farmaceutice (excipienti farmaceutici de ex.) si nutraceutice (extracte pure din plante de ex). Tocmai pentru diploma si pregatirea mea am fost angajata ca director al diviziei de Pharma Nutra. Eu nu am pregatirea necesară pentru a promova si vinde ingrediente alimentare (amidoane sau fermenti lactici de ex)., aceasta fiind activitatea colegilor mei de pe celelalte divizii care au pregatirea de tehnologi alimentari.
Recent am primit un telefon de la seful meu care ma informa ca nu stie daca ma voi mai ocupa de aceeasi divizie la intoarcerea din CCC. In locul meu pe perioada cat eu lipsesc a fost angajata o doamna tehnolog alimentar.
Intrebarea mea este daca este legala aceasta modificare a activitatii mele daca se adeverește ca nu ma voi mai ocupa de divizia pentru care am fost angajata initial, eu neavand pregatirea necesara pentru a promova ingrediente alimentare? Mentionez ca pe fisa postului si in CIM nu se specifica pe ce divizie am fost angajata.

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua! Doresc sa dau în judecata Statul Roman deoarece consider ca-mi sunt incalcate drepturile privind suma ce ar trebui sa o primesc ca indemnizatie crestere copil (plafonul de 8500 ron consider ca este complet nejustificat). Va rog sa ma informați catre carui tip de avocat trebuie sa ma adresez! Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Vi se va acorda comisionul rezultat din vanzarile efectuate in cele 4 zile lucratoare.

Angajatorul calculează comisionul din vânzări ca un procent din vânzările efectuate pe cele 12 luni precedente, deci nu îl acorda strict pe vânzările lunii precedente.

În acest caz, răspunsul dvs. rămâne valabil?

Va mulțumesc!
Bună ziua!

Am intrat în concediu de creștere copil începând cu data de 7 mai. Angajatorul mai trebuie sa îmi plătească indemnizatie de maternitate pentru 4 zile lucrătoare aferente lunii mai. Salariul meu la aceasta firma este compus din salariul de baza și comision din vânzari. În toată perioada concediului pre și post natal angajatorul mi-a acordat și comisionul din vânzări împreună cu indemnizația de maternitate. Întrebarea mea este: în ce procent mi se va acorda comisionul de vânzări pe luna mai? Se va acorda intreg sau fracționat în concordanta cu cele 4 zile lucrătoare aferente lunii mai. Suspendarea CIM s-a efectuat începând cu 7 mai.
Va mulțumesc!