avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate letstrycj

Activitate letstrycj

Buna ziua. As dori sa constitui un SRL cu 10 asociati si toti sa fie administratori.
1. Pot ei lucra in societate fara contract de munca? (Doar pe baza ca sunt administratori?) Sau daca societatea lor presteaza servicii la o alta societate - pe baa de contract de colaborare - pott ei desfasura activitate la aceea societate?
2. Daca ei mai au si contract de munca la alte societati trebuie sa faca contract cu CAS pentru pensie si cu CASS pentru sanatate?
Va rog sa-mi scrieti si legislatia aferenta raspunsului.
Va multumesc anticipat!
romascanu a scris:

Nu.

Dar ar fi bine de stiut acest text: (L 31/1990)
Art. 197. - (1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.



Va multumesc foarte mult pentru raspuns. As mai avea o intrebare: Asocierea unei persoane la mai multe SRL-uri (fara a fi administrator decat la una) obliga cumva ca acele SRL-uri sa constutuie un grup? (si baza legala, va rog.)
Cu respect.
Buna dimineata. As dori sa stiu daca exista un numar maxim de societati comerciale la care poate fi asociata o persoana. (si baza legala). Multumesc.