As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune.
Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le detine, mostenitori eu si mama mea.
A decedat recent bunica mea, am deschis o succesiune pt bunurile acesteia (eu si sora tatalui meu)
Am aflat cu aceasta ocazie ca tata figureaza, impreuna cu sora lui si bunica, pe actele de proprietate ale casei si cateva terenuri (dobandite prin mostenire dupa tataie)
1. Care sunt pasii cronologici de urmat? Suplimentul la mostenirea mea il fac dupa ce terminam succesiunea de pe urma bunicii?
2. La succesiunea bunicii, cum se impart proprietatile? Intre mine si sora tatalui sau intre sora tatalui si tata, decedat fiind? Si ulterior fac eu suplimentul la mostenire?
3. Pentru a ramane sora tatalui 100% proprietar pe casa si eu pe terenurile din actul de proprietate unde figureaza si tata, se poate face acest lucru in cazul succesiunii? Sau ulterior, dupa incheierea succesiunii?
4. Pot sa renunt la partea mea de casa si sora tatalui la partea ei de terenuri? Sau daca cineva renunta, renunta la toate bunurile de pe actul de proprietate?