avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate florin76

Activitate florin76

Răspuns la discuția Pensionare posibila?
Cand poate iesi la pensie? Pina atunci poate aplica pentru ajutorul de somaj? Daca da care ar fi cuantumul acestuia?
Doresc sa stiu daca tatal meu nascut in 1953 se poate pensiona.
In 1998 a fost pensionat pe caz de boala gradul 2 si a stat pensionat pina in 2002.
In 1998 i s-a calculat echivalentul anilor de munca (a lucrat 10 ani grupa 0) si au iesit 34.
Din 2002 este angajat cu grupa 1.

Se poate pensiona? Daca nu, cati ani mai trebuie sa munceasca pentru a indeplini conditiile de pensionare?
Stiu ca nu are legatura hotararea data in favoarea mea cu obligatia mea catre asociatie dar:
1. primul lucru pe care l-am facut dupa obtinerea hotararii judecatoresti a fost incercarea de a face o intelegere
2. asociatia o sa aiba disponibilitatii atunci cand se va vota in Adunarea generala plata despagubirilor iar asta inseamna a doua zi dupa pastele cailor
3. am incercat sa fac intelegeri 2 ani de zile. iar ei vor acum intelegere dupa ce suma penalitatilor a ajuns la valoarea despabugirilor si in conditiile in care acestea au fost calculate cu rea vointa (penalitati la penalitati)
4. "amiabil' este un concept ce nu exista in mintea conducerii asociatiei (ca idee, pina nu i-am dat in judecata n-au vrut sa repare plafonul pentru ca, citez spusele fostului administrator, "asa vrea papucii mei")
Mi s-a spus "Stai linistit ca n-o sa primesti nici un ban de la noi".
Am vrut sa platesc intretinerea si de fata sa fie prezent executorul care sa... execute suma respectiva. Pentru asta nu e cadru legal insa. Ce-ar fi trebuit? Sa platesc intretinerea si sa astept sa primesc banii cand vor ei... adica niciodata?
Nici cu acest al doilea proces executorul nu are cadru legal sa-i oblige la recalcularea intretinerii. Deci ei pot bine mersi sa calculeze penalitati la nesfarsit, eu nu ma pot muta din bloc pentru ca sunt "restantier" iar cadru legal pentru a obliga niste "oameni" sa respecte legea nu exista.

Nu-i pot da in judecata personal pe membri conducerii asociatiei pentru daune morale? Vecinii sunt mintiti ca eu sunt de vina daca furnizorii vor sista furnizarea utilitatilor. Evident ca atunci cand sunt intrebati daca vor sa plateasca ceea ce se specifica in hotararea judecatoreasca spun ca nu. Pentru ca li se spune ca NU AM DREPTUL la banii aia. Drept conferit de o instanta judecatoreasca. #-o
Am facut plangere la parchet si dosarul este in lucru la politie. Am fost chemat la politie, am dat declaratii, domnul de acolo mi-a spus ca vor raspuns si de la Primarie si ca procedura dureaza. Apoi dosarul ajunge la procuror care trebuie sa dea o decizie. Intre timp asociatia calculeaza penalitati dupa bunul plac si angajeaza avocati doar ca sa mai scoata niste bani.
In feb. 2006 am dat in judecata asociatia de proprietari pentru daunele produse de nerepararea la timp a plafonului blocului (locuiesc la ultimul etaj). In feb. 2007 am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila in care eram indreptatit la plata unor daune. Am solicitat conducerii asociatiei compensarea sumei cu datoria ce o aveam la intretinere. N-au vrut. Am angajat un executor care nu a facut nimic: asociatia nu are bunuri, nu are cont bancar. In luna oct. 2007 cand a venit somatia de la executor, conducerea asociatiei a hotarat recalcularea retroactiva a penalitatilor pe o perioada de 1 an. De atunci tot calculeaza penalitati la penalitati astfel incat acum nivelul penalitatilor depaseste valoarea sumei de plata. In ian. 2008 am dat in judecata pentru compensarea sumelor si am reclamat la procuratura nerespectarea hotararii judecatoresti. La politie Presedintele (chemat ca urmare a plangerii penale) declara cu seninatate ca doreste compensarea dar nu intre sumele existente la data inceperii celui de al doilea proces ci cu sumele curente, calculate cu incalcarea prevederilor legale.
Azi am primit somatie de plata si sunt amenintat cu actionarea in justitie. Mentioneze ca nu am platit intretinerea de cand am actionat in justitie asociatia tocmai pentru ca stiam ca nu voi primi banii conform deciziei si speram ca o compensare va fi mai usor de pus in aplicare decat executarea silita a nei asociatii fara bunuri.

Am facut si plangeri la primarie, fara nici un rezultat. La al doilea proces s-a dat decizie favorabila dar inca nu s-a redactat, si chiar si cu decizia in mana, un executor nu poate obliga administratorul sa completeze intr-un anume fel listele de intretinere.

Mai ramane sa dau in judecata direct membri conducerii pentru ca vecinilor li se spune ca eu ii iau de prosti si ca blocului i se va opri apa calda din cauza mea. Oamenilor insa nu li se spune ca din 14.000RON datorii la intretinere mai mult de 7.000 sunt penalizari. Exista vreo sansa sa mi se faca dreptate?