Va salut!
In 2004 am construit o anexa, o bucatarie de vara pe linia de hotar, avand acordul verbal al vecinului care la randul lui a construit si el un garaj, cele doua constructii fiind lipite. Totul a fost un acord verbal. Aceasta anexa cat si garajul au fost construite fara autorizatie de construire, desi, eu am declarat-o la primarie fiind trecuta in Registrul Agricol din 2004.
Vecinul s-a mutat, a vandut casa, nu am probleme cu noii vecini dar vreau sa o intabulez.
Care sunt pasii de urmat, avand in vedere ca aceasta constructie este din 2004 iar vecinii au cumparat casa acum 6 ani, mai trebuie acordul lor?
Multumesc mult pentru precizari si o seara placuta in continuare!
Va salut! Am 52 de ani si 3 luni, conform calculelor mele, ar trebui sa ies la pensie in luna Ianuarie anul viitor.
Am lucrat in sistemul penitenciar intre 01. 07. 1991 -30. 06. 1994, o perioada de trei ani pentru care am adeverinta ca se incadreaza la grupa speciala de munca cu un spor de 6 luni la an.
Apoi am lucrat la RAAN o perioada de 20 de ani, o luna si 11 zile in grupa speciala, posed deasemeni adeverinta.
Mai am 1 an 11 luni si 11 zile lucrate la doua entati cu grupa a doua de munca cu un spor de 3 luni la an.
Intrebarea mea, va rog respectuos: la o verificare a dosarului, de la Casa de pensii mi s-a comunicat ca perioada lucrata ca subofiter in regimul penitenciar nu se ia in considerare, prin urmare sporul care mi se cuvine, de 1 an si sase luni nu va fi scazut din varsta standard de pensionare desi in adeverinta se specifica expres faptul ca: " a desfasurat activitati ce se incadreaza in conditii speciale de munca pentru care, la stabilirea pensiei se iau in calcul un an si sase luni pentru fiecare an lucrat in asemenea conditii|!
Conform legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, art. 26 alin.2 Între sistemul pensiilor militare de stat şi sistemul public de pensii, precum şi sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia se recunosc reciproc stagiile de cotizare, respectiv vechimea în muncă sau vechimea în serviciu, în vederea deschiderii dreptului la pensie în condiţiile alin. (1).
Cum pot rezolva aceasta situatie? Se poate pe cale amiabila sau actionati in judecata?
Multumesc foarte mult!
Cu respect C. Manescu