avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel Morar

Activitate Gabriel Morar

Multumesc frumos, am inteles mai bine.

Alexandru Surcel a scris:

În realitate, dumneavoastră aveți o cotă de 62,5% și fiica una de 37,5%. Deoarece, chiar dacă terenul a fost achiziționat din bani exclusivi, proveniți din moștenire, soția v-a donat 50% din dreptul de proprietate făcându-vă coproprietar. Așa că fiica are dreptul la 75% din 50%, nu din 100%. Iar la eventualul partaj nu doar ea poate cere reducțiunea donației soției către dumneavoastră, ci și dumneavoastră puteți cere reducțiunea donației făcută de soție fiicei cu celălalt teren.

Oricum, chiar dacă aveți mijloace modeste vă trebiie avocat. Fie și unul din oficiu (simplific terminologia). Faceți cerere la Barou.

Multumesc pentru raspuns

gi-jane2 a scris:

Are ceva sanse sa dovedeasca ca banii pt teren proveneau de la bunici si nu ati avut nicio contributie și astfel sa rastoarne prezumtia ca era bun comun.

Buna ziua. Sotia mea decedata a vandut un teren mostenit de la socri si a cumparat un altul unde m-a trecut si pe mine coproprietar. A cumparat si fiicei noastre un teren, pe numele ei. Acum fata ma ameninta ca ma da in judecata ca nu am dreptul la jumatatea mea din terenul unde m-a trecut pe acte sotia. Poate sa castige daca sotia a dorit sa fim coproprietari? eu am salariu mai mic, de paznic, si ea spune ca nu conteaza ce a zis mama ei in acte, eu nu am avut atatia bani si ar vrea sa obtina 75% din terenul acesta si sa imi dea mie bani ca pt 25%. Are sanse in instanta? nu inteleg de ce face asta, cand mor eu tot ei ii ramane.