Se pare ca acest subiect este destul de interesant.
La mine insa a mai aparut o "mica" problema. Nu stiu in ce masura poate fi rezolvata sau daca exista o rezolvare.
Pe data de 17 Ianuarie imi expira cartea de identitate. Hotararea Definitiva si irevocabila nu a iesit inca si nu am inca cel putin o luna de la data sedintei in care s-a dat dosarul meu "in pronuntare" Certificatul de casatorie in original a fost depus odata cu dosarul la tribunal cand am initiat divortul. Cum fac eu sa schimb cartea de identitate in situatia asta fara sa am nici un act original.
O alta enormitate a codului familiei este si faptul ca dupa pronutarea Hotararii definitive trebuie ca fostul sot sa semneze hotararea prin aceasta renuntand la dreptul de a ataca sentinta, drept urmare devenind "hotarare definitiva si IREVOCABILA". De ce oare trebuie sa fie atat de complicat?
Oricum astept un sfat daca exista vreunul vis-a-vis de situatia cu actul de identitate. Chiar nu mi se pare normal mai ales ca sunt pasibila si de amenda de la biroul de evidenta a populatiei pentru expirarea CI.
In primul rand bine v-am gasit.
Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: am primul termen pentru divort pe data de 29 octombrie. Sunt despartita de sotul meu (inca actual) in fapt de 5 ani de zile. La pronuntarea hotararii de divort mi se va pune in vedere cel mai probabil sa-mi reiau numele de fata. In acesti 5 ani de cand sunt despartita am cunoscut pe altcineva si cel mai probabil ma voi recasatori. Intrebarea mea de fapt este daca va trebui sa trec prin schimbarea actelor de 2 ori sau dupa pronuntarea divortului pot sta cu buletinul vechi pana cand ma recasatoresc ca sa il schimb doar o singura data.
Va multumesc anticipat.