avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare acte in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare acte in urma divortului

Buna ziua.

In primul rand bine v-am gasit.
Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: am primul termen pentru divort pe data de 29 octombrie. Sunt despartita de sotul meu (inca actual) in fapt de 5 ani de zile. La pronuntarea hotararii de divort mi se va pune in vedere cel mai probabil sa-mi reiau numele de fata. In acesti 5 ani de cand sunt despartita am cunoscut pe altcineva si cel mai probabil ma voi recasatori. Intrebarea mea de fapt este daca va trebui sa trec prin schimbarea actelor de 2 ori sau dupa pronuntarea divortului pot sta cu buletinul vechi pana cand ma recasatoresc ca sa il schimb doar o singura data.
Va multumesc anticipat.

Daca sotul este de acord, puteti pastra numele obtinut in timpul casatoriei. Ulterior, nu va mai trebui sa schimbati toate actele si va veti putea casatori din nou, in baza actelor pe care deja le aveti si a hotararii judecatoiesti pronuntate in divort, investita cu forma definitiva si irevocabila.
As dori sa intreb si eu ceva referitor la schimbarea actelor in urma divortului:
1.Apartamentul fostilor soti a fost vandut in timpul casatoriei.
2.Cei doi au stat impreuna cu copilul in apartamentul surorii lui(proprietatea surorii)pana la divort si o perioada dupa aceea.
3.Doamna a cumparat alt apartament(credit bancar cu ipoteca,etc),la cativa ani de la divort si sta in fapt cu copilul in acel apartament.
4.Actele insa nu au fost schimbate,in buletin aparand adresa surorii fostului sot.
5.Copilul implineste curand 14 ani,are nevoie de buletin,insa peste tot(scoala,etc)apare cu adresa la matusa lui.
6.Unde isi va face copilul adresa de domiciliu in buletin,tinand cont ca apartamentul matusii se va vinde iar mama nu are trecuta adresa la care sta in buletin,figurand cu adresa veche(adica apare ca stand la cumnata)?Cum poate fi obligata sa-si treaca in buletin adresa la care locuieste de fapt?
Pai, schimba actele mama iar copilul isi face buletinul pe adresa de domiciliu.
Pai tocmai asta e problema:mama nu vrea(diferite pretexte)sa schimbe actele,situatia e asa de multi ani...
Da, dar copilul face 14 ani, trebuie sa-i faca carte de identitate.
Presupun ca sunteti tatal copilului, nu?

Alte discuții în legătură

Carte identitate achmeia achmeia Buna ziua! Sunt divortata de 4 ani iar in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat. De curand a implinit 14 ani si urmeaza sa-si faca ... (vezi toată discuția)
Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere ingagaby ingagaby am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)