avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate Chris18

Activitate Chris18

În contractul de vânzare cumpărare nu este precizat decât că nu avem voie să-l înstrăinam timp de 5 ani.
Motivul este ca blocul s-a construit cu centrala comună și celelalte apartamente ar putea fi afectate dacă se debranseaza cineva.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ar trebui sa aveți dreptul dar trebuie analizate actele.
Poate exista varianta unui proces dar costa destul de mare...
Un avocat serios va ia cel puțin 2000 lei dacă are câțiva ani de vechime.
Avocatii foarte experimentați iau mult mai mult.
Banii dati la avocat se recuperează dacă câștigați.

Din ce motiv s-a refuzat?

București 2023

Debranșare de la centrala comună
Bună ziua!
Sunt proprietara unui apartament într-un bloc ANL cu centrala comună. Doresc să mă debranșez de la sistemul centralizat deoarece costurile sunt foarte mari atât la căldură cât și la apa caldă dar primăria care este administratorul blocului nu îmi dă acceptul. Mentionez că am contor de gaz separat,am plătit și a fost aprobată cota de gaz de către Distrigaz de anul trecut (primăria a vrut sa monteze centrale proprii dar s-a răzgândit deoarece costurile erau foarte mari). Insista ca blocul a fost construit cu centrală comună și așa trebuie să rămână. La ultima cerere făcută au răspuns că trebuie sa facem proiect de debranșare (asta știu ca este în lege), să avem aprobarea asociației de chiriași/ proprietari( nu exista pentru blocul nostru,suntem 3 proprietari și 17 chiriași) ,acordul vecinilor în cruce( și asta legal) dar vor și o expertiză tehnică la instalația actuală și o echilibrare a coloanei pe care nu o face nimeni în județ (am cautat la firmele de profil).
As vrea să știu dacă este legal să nu aprobe debranșarea la proprietari. Suntem proprietari persoane fizice dar plătim facturi la centrala pe persoana juridică. ( anul trecut la 2 camere am plătit facturi de 1500 și chiar 1700 ron). Dacă acționăm în judecată primăria credeți că putem schimba ceva?
De asemenea în orașul nostru nu este încălzire centralizată, toți locuitorii au centrale proprii,cu excepția blocului nostru.
Aștept răspunsul d-voastră. Mulțumesc frumos!