avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate petrolul30

Activitate petrolul30

Răspuns la discuția Contestatie amenda telefon mobil
multumesc frumos pentru sfat, va voi tine la curent!
Am depus contestatia la Judecatira Sect. 6 si am fost programat pe 7 iulie 2009 la 08:30 la sala de Judecata. E nevoie sa ma prezint cu un avocat, sau e suficienta doar prezenta mea?
Va multumesc frumos!
Are vreo importanta faptul ca am semnat procesul verbal, pentru ca asa insista politistul? Era mai bine daca nu semnam?
va multumesc frumos pentru sfaturi, va voi tine la curent cu evolutia contestatiei.
Va multumesc pentru raspunsul promt!
1. Ma refeream daca sa ma grabesc sa platesc amenda in primele 48 ore sau sa astept rezultatul contestatiei.
Aseara, in timp ce stationam la un semafor pe soseaua Cotroceni, am umblat la telefonul mobil.
Un politist a crezut ca vb la telefon si m-a oprit. Mi-a dat amenda ca folosesc telefonul mobil in timpul mersului, fara sa folosesc dispozitivul "maini libere". Mentionez ca asteptam la semafor si aveam casca de la telefon in ureche. La mentiuni am completat ca "nu foloseam telefonul mobil in timpul mersului".
Dupa ce mi-a dat amenda, mi-a spus ca pot sa o contest.
Am mai multe intrebari:
1. daca fac contestati, mai trebuie sa platesc cei 60 RON ca amenda?
2. unde trebuie depusa acesta contestatie? Pe proces verbal scrie Judecatoria Sect 6, insa nu stiu unde este.
3. care este articolul de lege aferent acestei abateri ( cu tot cu continut).
4. am vreo sansa de reusita cu astfel de contestatie? Politistul nu a avut martori si nici nu m-a filmat.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune mostenire
Asa este aveti dreptate. Va multumesc pentru raspunsuri, voi solicita extrasul de carte funciara pentru a vedea starea actuala a proprietatii apartamentului!

Apoi mai revin!
Răspuns la discuția Succesiune mostenire
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.
E posibil ca matusa mea sa fi mers in urma ca un an cu bunicul la notariat, sa fi facut acest certificat medico-legal si sa fi primit contractul de vanzare-cumparare, fara ca tatal meu sa stie nimic (sa semneze nimic)?
Dupa moartea bunicului si dupa succesiune, poate vreun mostenitor sa vanda apartamentul independent de celalalt? Adica se poate vinde casa fara acordul amandurora, sau se poate vinde doar cota parte din casa?

Buna ziua,

Am si eu o problema de lamurit, daca ma puteti ajuta. Bunicul meu are 2 copii: baiat (tatal meu) si fata. Bunica mea a murit de mult timp. Bunicul este fff batran si ca si avere are un apartament cu 2 camere in care locuieste. Dupa moartea bunicii parintii mei si matusa mea au convenit ca daca avem grija de batran, ea nu va avea nici o pretentie la apartament si va ramane noua. In ultimii 2 ani insa, matusa mea a devenit mult mai insistenta si mai apropiata de batran si s-a oferit sa aibe grija de el desi nu era cazul. Ma rog, nu intru in amanunte de acest gen. Cert e ca in ultimii 2 ani matusa mea se foloseste si de pensia batranului.
In ultimele discutii purtate pe seama mostenirii, matusa a venit cu pretenetii ca doreste partea mea. Cand discutiile s-au incins a spus ca ea oricum a facut un act notarial cu batranul cu 1 an in urma, in urma caruia reiese ca ea e singura mostenitoare si ca va putea vinde apartamentul dupa moartea batranului, fara sa fie conditionata in vreun fel de tatal meu (daca acepta sau nu acest lucru).
Am mai multe intrebari pentru d-tra:
1. E posibil sa existe un astfel de act notarial in urma caruia matusa mea sa poata sa devina unica mostenitoare dupa moartea bunicului pentru, chiar daca tatal meu nu a semnat nici un acord in acest sens? In acest act se poate stipula ca ea devine proprietara dupa moartea bunicului pentru ca a avut grija de el in ultimii ani de viata?
2. Daca nu exista acest act notarial (nu am prea mare incredere in matusa) e posibil ca dupa moartea bunicului apartamentul sa poata sa fie vandut doar de unul din mostenitori, fara semnatura celuilalt - ma gandesc ca ambii vor avea drepturi egale - (matusa mea are nevoie urgenta de bani si ar fi dispusa sa vanda apartamentul ffff repede chiar si sub pretul pietei)? Tatal meu nu e de acord cu vanzarea imediata (caci altfel cred ca trebuie sa o despagubeasca cu valoarea jumatatii de apartament, insa nu are acesti bani) ci vrea sa astepte o oferta mai buna pe apartament.
3. Are vreo importanta faptul ca parintii mei timp de 10-12 ani au avut grija de batran fara sa se foloseasca de pensia lui, iar in ultimii 2 matusa mea ii foloseste pensia (recunosc ca s-a implicat mai mult in acesti 2 ani, tocmai pentru ca parintii mei au crezut ca e de buna credinta si vrea doar sa fie mai apropiata de tatal ei, fara sa se gandeasca ce are de gand).
4. Ce act trebuie sa fie semnat si de catre cine, in cazul in care in familie se hotaraste ca apartamentul va ramane parintilor mei?
5. E posibil ca acum (cand bunicul e bolnav si nu mai vede bine si nici nu mai aude bine) sa mearga bunicul si parintii mei la un notariat sa faca un contract de succesiune sau de vanzare cumparare (nu stiu exact termenii juridici) in urma caruia sa reiasa ca ei vor fi proprietari

Ce se poate face in acest caz si care e rezolvarea legala cea mai buna?

Va multumesc!