avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru CA

Activitate Alexandru CA

In principiu, asa ar trebui. Platesti 10 zile ( o zi X 24 ore) ar trebui sa includa intreaga zi respectiva. Dar se pare ca Ungurii au aflat ca timpul este o valoare relativa (nu una absoluta) si o trag din condei dupa bunul lor plac.

Exact ce s-a intimplat cu dumneavoastra sa intimplat si cu mine. Umgurii au trecut peste o cutuma legislativa general acceptata si anume ca partea creditoare ar trebui sa te informeze despre amenda si sa iti dea posibilitatea sa le platesti direct lor. Daca asta nu se intimpla, abia apoi apeleaza la firme de recuperare.
Daca cititi topicurile mele de mai sus, vedeti cum puteti lua legatura cu administratorul drumurileor din Ungaria si platiti amenda direct la ei. In felul asta creditorul tertiar, in cazul acesta Inkasso, nu mai are ce face.

Eu i-am dat in judecata.

sprite1976 a scris:

Buna ziua,
Am patit si eu, am primit recent amenda prin UAI, dupa 2 ani, pentru vigneta cumparata dupa expirarea termenului de 60 minute de la intrare in tara, Lasand la o parte mizeria cu aceasta ora limita si faptul ca nu am fost anuntat direct de catre instituita emitenta a amenzii, probabil o sa platesc, asumandu-mi greseala (neinformare). Dar cu ocazia asta, Ungaria m-a pierdut definitiv ca si turist, din cauza practicilor pe care eu le consider mizerabile.
Intrebarea mea este, daca am cumparat vigneta de 10 zile, totusi nu ar trebui sa fie valabila 10 zile x 24 ore ? In confirmare scrie ca e valabila din 23.06.22 ora 13:00 pana in 02.07.22 ora 00:00.
Multumesc.

Buna ziua,

Nu pot decit sa va felicit si va urez drumuri bune, fara neplaceri gratuite!
Trist este faptul ca s-a ajuns aici datorita speculantilor care au speculat citeva lipsuri in legislatie si au profitat de oportunitatea asta pentru a stresa sute de oameni.
Nu pot decit sa sper ca intr-o zi, genul asta de "afaceri" vor disparea.

Doamne ajuta!
Am aflat ieri despre asta de pe un site. E o veste buna. Sper ca intr-o zi, curind, sa se puna capat abuzurilor de acest fel.
Doamne ajuta!
Buna seara!

Legea lor spune ca de la intrarea pe un drum taxabil, ai 60 minute in care sa cumperi o vinieta pentru clasa auto pe care o conduci. Daca ai luat-o mai tirziu ( nu specifica distanta) te taxeaza.
Eu am cumparat-0 dupa 3 ore (m-am oprit in prima benzinarie si am adormit putin - am mers 1300 km ziua aia) si am primit notificare de amenda.

Asa ca i-am dat in judecata ( dupa ce in prealabil le-am scris celor care administreaza drumul si m-au refuzat) si nu am de gind sa le platesc. In luna Iunie am termen de judecata.
Daca intrati pe portalul justitiei, adica link-ul urmator - [ link extern ] .
Luati legatura cu un avocat si va sfatuiti.

Mult succes!
Buna ziua!

Ma bucur sa stiu ca ati facut primul pas. Poate intr-o zi, vom fi mai multi si poate vom demara o petitie serioasa impotriva acestor abuzuri, venite din partea unor companii de recuperatori.

Ei cumpara creantele de la statul Maghiar si apoi vin cu amenintari de executare. Partea trista e ca cineva, cu putere executiva, din staff-ul maghiar a semnat intelegerea asta trecind cu buna stiinta peste o cutuma legislativa, si anume aceeia ca inaninte de a angaja recuperatori statul are obligatia de a informa pe contravenient referitor la contraventie si a-i da posibilitatea de a rezolva diferendul "in house" iar contravenientul sa plateasca suma contraventiei fara taxele de recuperare.
Asta e un abuz din partea ambelor parti iar statul Roman, se face ca inchide ochii si ca urmeaza o recomandare Europeana (neobligatorie) care zice ca recuperarea creantelor de catre recuperatori e buna.

Eu va recomand, sa contactati o editura media, (ziar, televiziune) si sa va faceti cunoscuta povestea si acolo.
Publicitatea negativa e cea care ii doare cel mai rau pe acesti ticalosi.

Va doresc succes!
Buna ziua,
In unul din topic-urile mele de mai sus am lasat o adresa de email al administratorului de drum din Ungaria. Tot acolo este si un link catre site-ul lor. V rog sa va adresati lor mai intiii si daca nu gasiti intelegere, apleati la un avocat sa contestati amenzile la judecatoria din raza domiciliului dumneavoastra.

Mai jos este copy-paste la ce am scris eu mai sus. De asemenea, daca le scrieti Ungurilor, atasati si o fotografie cu talonul masinii din care sa reiasa clar clasa masinii. Numarul de inmatriculare, greuatatea, nr de locuri...Va doresc succes!

Mai intii, intrati pe site-ul administratorului de drumuri din Ungaria, • website: www.toll-charge.hu/en si acolo la sectiunea contact gasiti urmatoarea adresa de email: • e-mail: ugyfel@nemzetiutdij.hu. Le scrieti cine sunteti, dnumarul de inmatriculare al autovehicolului, ce sa intimplat, si ca a ti primit notificare de la Inkasso. Ungurii va vor raspunde in aproximativ 14 zile si acolo va vor da toate detaliile deferitoare si modul de plata prin IBAN.
Nu pot sa va sun. Sunt marinar, si abia am ajuns in Mexic. Am treaba multa iar apoi vreau sa ies cu colegii la un restaurant.
Buna ziua,

Va raspund pe scurt: pe recuperatori i-am chemat in judecata, nu am platit nimic catre ei. mai jos aveti link-ul: [ link extern ]

Daca aveti curiozitatea sa cautati in portalul justitiei, veti fi surprins ssa vedeti cit de multi oameni se jusdeca, la fel ca mine, cu UAI Inkasso.

Cit despre procedura, va sfatuiesc sa cititi ce am scris mai sus, prin luna Iulie. Am achitat amenda catre administratorul drumului din Ungaria.
Mie mi-au trimis doua notificarei in care mă avertizau sa le plătesc suprataxa, asta după ce am achitat una din amenzi - pentru care nu mai aveam chitanță - ultima notificare fiind în Noiembrie.
Nu am platit și nici nu am sa o fac. Aștept să mă de-a in judecata. Am extrasul de cont pregătit, cum că am achitat amenda debitorului principal.
In tot cazul, ungurii au sărit peste o cutuma procedurală și anume - înainte să apeleze la o firmă de recuperare sa te notifice ei, și să îți de-a posibilitatea să plătești amenda direct lor, fara recuperare.
Asta este undeva la limita legii, iar în anumite situații au trecut peste.

Sfatul meu: plătiți amenda direct ungurilor, urmind procedura pe care am descris-o mai sus, trimite-ti-le extrasul de cont și cereți o confirmare de la ei.
Apoi, o copie a confirmării și extrasului de cont cu plata amenzii trimiteți la Inkasso..

Daca va mai hartuiesc, apelați la un avocat.

Va doresc o zi bună!

Anaderol72 a scris:

e.c1972@yahoo.com eu am primit răspuns în 4 zile,dar mi se spune ca trebuie sa plătesc și recuperatorii.

In principiu, Inkasso nu poate altceva sa faca decit sa va intimideze sa le platiti lor "japca" cum bine ati mentionat dumneavoastra.
Din momentul in care platiti debitul catre creditorul principal creditorul tertiar nu mai are nici o putere.
Va sfatuiesc sa pastrati mesajele si fisierele de la NUSZ si extrasul de cont ca le-ati achitat amenta iar daca va vor chema in judecata le depuneti la dosar.
Imi cer scuze ca va raspund mai greu, sunt in vacanta cu copii.

Va doresc o zi minunata!