avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate Jwjwj

Activitate Jwjwj

Răspuns la discuția Cazier fiscal/înființare SRL
Nu am depus bilanțurile pt o firma pe care nu am avut nici o activitate
Nu știu dacă am fost sancționat sau nu pt asta , asta e singura mea problemă...
Mi s a spus ca pot apărea cu cazier fiscal pt nesupunere declarației de profit
Profit care nu a existat

Cornel Vasile a scris:

In cazier se trec faptele sanctionate contraventional sau infractiunile savrsite ...aveti asa ceva?

Răspuns la discuția Cazier fiscal/înființare SRL
Mulțumesc pentru răspuns, asta am găsit și eu la o simplă căutare pe google dar pentru cineva fără cunoștințe juridice e greu de inteles/citit printre rânduri de lege..!
În cazul meu dacă exista vreo avatar în cazierul fiscal este strict ca nu am depus bilanțurile chiar și pe zero
Întrebarea mea era dacă într-adevăr apare asta în cazier dacă depunerea bilanțurilor retroactive și plata vreunei eventuale amenzi șterge și cazierul...
Interesul meu este strict sa pot deschide un nou Srl, daxa e nevoie aduc și vechea firma la zi dpdv contabil
Bună ziua, am și eu o întrebare va rog:
Intenționez sa deschid un SRL neplatitor de TVA, însă anul trecut am făcut prostia sa deschis un Srl cu ajutorul unei firme de pe internet ! Nu am avut activitate pe acea firma, nu am făcut sau încasat plăti, însă nici nu mi am mai angajat contabil deoarece am decis sa nu merg mai departe cu proiectul!
Acum am aflat ca este posibil (sau mai mult ca sigur ) sa am cazier fiscal deoarece nu am depus bilanțurile pentru aceea firma chiar dacă nu a avut activitate!
Firma a fost deschisa în februarie 2024, pe internet încă apare în funcțiune..
Îmi puteți spune ce este de făcut pentru a putea șterge eventualul cazier ai a deschide o noua firma?
Dacă iau legătura cu un contabil se mai pot depune bilanțurile pt aceea firma și dacă da cât durează pana mi se șterge din cazier ..și pot incinta firma?
Abia am aflat de acest aspect și îmi da peste cap tot planul de busniess
Mulțumesc anticipat
Nu consider eu ca era normal asta spune atât fișa postului cât și legea, ca și domnul Becali si-a pus hoții masinii la masă sa rezolve amiabil și legii nu i-a plăcut și nu erau minori, nu era nici o umilință ca nu mă mai duceam sa fac curat , și am spus ca dacă circumstanțele erau altele și chemau politia tor ii puneam eu să facă curat! Problema era ca nu se putea face curat deoarece nu vedeai nici matura iar dânșii îi închisese acolo intr o bezna totală! Eu am început sa curat cot la cot cu copii de când am ajuns!
Prefer o amenda decât sa rămână un copil cu probleme cu niște traume da, stimă

nicunicolae10 a scris:

Buna ziua.Se pare ca sunteti singur impotriva tuturor.Sa inteleg si eu,dvs ati avut ocazia sa indreptati lucrurile acceptand ”umilinta” de a face curat pe intuneric si acceptand acest mic abuz al paznicilor care si-au permis sa umble in telefonul copilului si considerati ca era corect si normal ca de la inceput firma de paza sa fi chemat politia ,sa faca dosar penal pentru distrugere urmare a carui dosar sa fiti nevoit sa pierdeti ceva timp cu dat declaratii ,probabil o amenda si o suma pentru curatenie?

Apreciez modul elegant și argumentat în care ați răspuns! Nu stiu ce am spus de reiese că am o problemă cu faptul ca trebuiau ei sau noi ca părinți sa facem curat! M-am dus cu chestii de curățat cu intenția asta, fiul meu are printre altele Adhd și o severe deficiență de atenție....
Nu este tipul de copil sa fie în vreun "baby gang" are un singur coleg cu care se înțelege si acela este mai rebel, adică băiatul cu care a fost, în rest nu are tik tok, social media, etc, nu am ce activitate sa urmăresc, singura lui pasiune sunt pisicile si este a 3-a oară când iese neînsoțiți de mine în parc! În rest nu are probleme la școală în societate, nu vorbește urât, nu este genul de copil pe care vi-l imaginați!
Merge la psiholog în mod frecvent oricum, nu are nevoie sa meargă pentru asta
În privința pozei, el a făcut poză celuilalt copil cu extinctorul, deci nu posta el niciunde ca nu avea nici telefonul la el !
Copilul meu a fost cel care inițial a spus la telefon la propunerea șefului arenei ca e dispus sa facă curat și sa ma sune sa vin și eu să ajut.....!
Problema mea nu a fost cu niciodată cu repercursiunea de a face curat, ci cu modul în care s-a procedat probabil pt a nu se afla ca nu au respectat fisa postului!
Nu scuz actiunile copiilor prin acțiunile lor, dar sa umblii în telefoane sa ștergi poze, sa-i pui sa faca curat pe întuneric fără prezenta părinților sau a poliției cât și celelalte aspecte nu mi se par normale!
Nu mai faceți confuzie între ceea ce spun și cumva ca as apară faptele celor mici

eclair a scris:

Deci problema dv ca parinte si educator nu este greșeală fiului dv. care tinde foarte mult spre infracțiune, ci faptul ca agenții de paza "și-au permis" sa va pună fiul la curățenie ?!!! In opinia mea de avocat si părinte problema este la dv. Faptul ca îl creșteți pe copil de la 9 ani e lăudabil dar asta nu înseamnă ca nu trebuie educat, mustrat si pedepsit când greșește. Mai urmează sa spuneți ca trebuie dus la psiholog pentru trauma suferită : a fost pus sa facă curățenie după ce ce a intrat fără autorizație într-un loc străin , a pus mana pe un obiect care nu-i aparținea si l-a deteriorat , de ce toate astea ? ca sa facă o poza? La 14 ani un adolescent, are discernământ. si este responsabil de ceea ce a făcut. Vad ca va concentrați pe amabilitatea personalului si a poliției si nu pe fapta copilului dv. Fapta care poate fi încadrată penal fără probleme. Din cauza acestei atitudini permisive exagerate a părinților avem așa numitele baby gang. In locul dv. in loc sa va ocupați de lucruri fără sens m-aș ocupa de educația serioasă a minorului, de faptul ca este evident ca nu înțelege ideea de încălcarea legilor, de faptul ca el crede ca ii este permis sa intre unde vrea si când vrea si sa facă ce vrea, iar cu concursul dv sa nu sufere consecințe. Poate ar trebui , cum spune un antevorbitor , sa supravegheați mai mult grupurile de pe social media unde este fiul dv ce postează, si cum gândește cu adevărat. etc. si nu ceea ce spune el si mai ales ceea ce vreți dv sa vedeți. Îmi pare rău daca va par dura, dar frica păzește via. Sincer e o opinie personală dar daca copilul meu ar fi făcut o acțiune de acest gen, pedeapsa ar fi fost pe măsură si nu mă refer la corecție corporală, deși uneori nu strica. Prea multă îngăduință dăunează grav sănătății fizice si mentale a minorului.

Da este pedepsit, nu nu are tik tok sau orice alt social media! Nu a făcut niciodată nici un fel de problema! Nu am afirmat o clipa ca avea voie sa între acolo sau că îi apar sau justific cumva acțiunile!
Nu înțeleg cum de asta a înțeles toată lumea din postarea mea!
Nu aveam nici o problema, chiar am propus după venirea politiei sa facem curat cu cei mici, dar nu a mai fost cazul
Nu ma deranja nici sa fac eu curat, am mers cu ustensilele după mine!
Atitudinea mea s-a schimbat în momentul în care i-am rugat pe agenți sa aprindă lumina(era întuneric total) și o sala întreaga de curățat, copii erau speriați în întuneric, al meu are și ceva probleme de sănătate dignosticate....aceștia au spus ca lumina nu se sprinde ca i vad șefii pe camera și cei de la curățenie ca au lăsat obiectivul neprotejat...și sa punem mana mai repede la treaba sa lăsăm gura"
Le-am spus ca nu au cum sa tina copii pe întuneric bezna și sa mai facă și curat și ca trebuiau sa cheme poliția asa cum cere zice in obiectivul postului , moment în care a devenit recalcitrant și am solicitat politia
andrei2005 a scris:

Noaptea mintii! Adica daca vede o usa deschisa, într-un loc care ii este totalmente strain, copilul Dumneavoastra va intra pe usa, ca e dreptul lui, nu-i asa? Peste cativa ani va vedea un autoturism cu usa deschisa (poate proprietarul descarca niste lucruri) si va intra in autoturism, ca de, nu scrie ca nu ai voie!

V-ati uitat vreodata pe contul lui de TikTok, sa vedeti ce prostii îi dau prin cap sa posteze? Ca doara vroia sa faca o poze cu extinctorul, sa primeasca like-uri, nu-i asa? Noroc bun mai departe. Cu asa mentalitate puteti sa va pregatiti de mari surprize in viitor!!!
Si o ultima intrebare: oare l-ati pedepsit intr-un fel pentru fapta eroica?

Va invit pe dumneavoastră sa aplicați corecții, eu nu sunt genul
Fiul meu pana acum nu a făcut nici o problema nici la școală nici în oraș nici în societatea! Este un copil cu niște mici probleme având defiecienta de atenție și un diagnostic de adhd ! Nu este genul de copii care sa facă probleme, este a 3 a oara când iese singur în parc in cei 14 ani, singura problema este ca singurul lui coleg cu care se înțelege ok este mai "rebel" și are idei de genul, nu ca as da vina pe ProCinema altcineva! Dar dacă întrați intr-o sală de 200m² cu lumina stinsa unde nu îți poți vedea nici mama și-I vezi pe copii pe jos ștergând podele speriați poate și dumneavoastră ați schomba macazul, și eu m-am dus acolo cu intenția de a curata și cu instrumentele la purtător! Iar cum am spus mai sus eu zic ca mai repede te înveți minte când îți spune poliția ce riști decât dacă vine tati și mami și fac curat și scapi doar cu o cearta acasă, a doua oara știu deja ca nu pățesc nimic, vine mama sau tata cu domestos
Stimă

ibn a scris:

Ati spus ca va cresteti fiul de 9 ani, eu inteleg ca nu ar trebui sa il cresteti anarhic ci sa-l si educati. Oamenii aceea au vrut sa va ajute fara sa le cereti. Iar facerea de bine e............... Daca nu va convine ceva din comportamentul lor ii puteti da in judecata si va face judecatorul dreptate. Daca era copilul meu primea un toc de corectie ca sa nu-i mai arda sa mai faca a doua oara. Si asta pentru ca nu vreau sa devina beizadea si sa aiba probleme mai tarziu. In nici un caz nu l-as fi mângâiat pe crestet si la 17 ani sa-i cumpar BMW ca sa nu abandoneze scoala. Pe vremuri se spunea ca "corectia" e rupta din rai, si parca cam asa era. Mai reflectati la cele intimplate si la cele scrise aici, si poate va remodelati gândurile. Succes

Corect avem viziuni diferite, dar legile sunt legi consider eu indiferent de viziuni, cât și protocoalele și atribuțiile de serviciu ale fiecăruia!
Repet nu am aparat nici o clipa acțiunile copiilor și îmi pare rău că vedeți lucrurile așa, dacă o luam așa și bodyguarzii lui Gigi Becali s-au dus la pușcărie nevinovați ca au reținut ei infractorii și au stat cu ei la masă....
Zona este deschisa publicului mereu nu doar când sunt evenimente(zona unde era poarta deschisă, erau zeci și oameni și copii acolo și au mai întrat și alții doar ca nu s-au aventurat atât de mult!
Dacă cunoașteți Arena știți ca zona unde sunt porțile și ușile de acces este deschisa mereu pt public!
Nu s-a forțat nimic, nici măcar nu s-a apasat vreo clanță de ușa sa fie deschisa, torul era la perete, dar da asta nu înseamnă că poți întra, dar un copil care nu a văzut stadionul e tentat sa între dacă vede o poartă larg deschisa...nu zic doar de al meu ca e destul de mare sa știe ca nu avea voie...dar un copil mic dacă se aventura și cădea de la înălțime sigur aveau și administratorii o vina dpdv legal!
În ceea ce privește lecția învățată personal consider ca apariția politiei și amenințarea cu un dosar penal îl va speria mai mult decât dacă făceam noi ca parinti curat și maxim primeau o mustrare verbală! Dar rămâneau cu ideea ca dacă face ceva vin eu și rezolv/curat

CHKa a scris:

Avem viziuni cu totul - dar cu totul - diferite … Oamenii aceia au procedat uman , cu intelegere pentru niste parinti de copii…. sa zicem - cu un termen nepotrivit de bland cu situatia in sine - neastamparati . O poarta deschisa NU e o invitatie implicita la intrare , zona e deschisa publicului cand sunt intreceri sportive , nu 24 din 24 . Copiii NU au fost sechestrati , au stat pana au venit parintii , tot atat cat ar fi stat pana venea politia . Ca dvs. preferati sa vedeti in staff-ul de acolo niste infractori ( sechestrarea de persoane , lipsirea de libertate sunt infractiuni extrem de grave ) , si nu niste oameni care ( poate ) sunt si ei parinti , si nu si-ar dori altceva decat sa fie tratati proprii lor copii cu aceeasi intelegere de care au dat ei dovada … e alegerea dvs. . Sunt si eu parinte , personal , intr-o asemenea situatie , copilul meu ar fi primit o asemenea “ mustrare “ , ca a doua oara nu i-ar mai fi ars … Dar eu sunt un parinte de moda veche , nici nu as fi incercat macar sa-i gasesc vreo scuza , sau vreo circumstanta atenuanta , fapta e fapta . Desigur , sub nici o forma nu-mi permit eu sa va dau vreun sfat … PS . Nu va faceti probleme ca nu ati primit amenda , o veti primi …

Mulțumesc pentru răspuns
Eu nu am.luat amenda, iar nesupravegherea minorului cred ca intervine pana la o anumita vârstă!
Unde este efracția? Erau porțile de acces deschise la perete intr-o zona deschisa publicului...zona pe unde se face întrarea în stadion este în zona deschisa publicului, dânșii au lăsat poarta deschisa la perete și nesupravegheata , iar în ceea ce privește amenda care mi s a spus ca o sa o primesc, n-am primit nimic , trebuie sa aibă un cadru legal, la 14 ani din câte știu copilul are voie în parc nesupravegheat ma înșel?
După cum le-am explicat agențiilor de paza și logica dumneavoastră este la fel de greșită ca a lor...
Din contra daca el murdărește sau face o prostie și eu și ceilalți părinți venim și curățat, mâine poate sa scrie cu spray ul pe școală ca vine tati și face curat!
Din contra ru am făcut ce trebuiau sa facă agenții de paza, trebuiau reținuți doar pana la venirea politiei care nu a fost solicitată de ei! Eu zic ca mai repede înveți ca acțiunile de genul au consecințe când vine poliția și îți spune că riști un dosar penal!!!
Pentru a se stabili un prejudiciu sau aceea întrare prin efracție sau "distrugerea" care nu exista, ca nu a distrus nimic acea spuma doar s a murdărit o gresie, w maxim vandalizare...
Politia a venit chemata de mine pt ca am considerat ca cei mici au fost sechestrați!
Repet a întrat printr-o zona deschisa publicului, pe o poarte de acces uitata deschisa de către angajați, toată zona din jur este deschisa publicului, inclusiv zona de așteptare din Arena Națională unde au întrat este o zona deschisa publicului în mod normal ! Nu au întrat la cineva în casă, dacă cei de la paza își îndeplineau atribuțiile postului nu se întâmplă asta!
Dacă cei mici păteau ceva eu zică
ca erau răspunzători și cei de la Arena!

- motivul editării: eliminarea citatului integral al mesajului anterior -
Din păcate nu mai pot edita:
Este legala amenda pentru nesupraveghere în condițiile în care copilul are 14 ani? Nu are dreptul la aceasta vârstă sa iasă în parc nesupravegheat? Nu am găsit o vârstă în lege ..mulțumesc