avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate Jwjwj

Activitate Jwjwj

Bună seara
Conform noi decizii ICCJ cu privire la condusul sub influență s-au instaurat noi condiții pentru a fi îndeplinită infracțiunea de conducere sub influență!
Respectiv ICCJ afirma ca e nevoie de o expertiza medico-legala pentru a se stabili ca șoferul avea capacitatea de a conduce afectată!
Sunt curios ce efect are aceasta decizie asupra dosarelor aflate deja în cercetare, de ce anume se tine cont pentru dosarele deja în curs? De mențiunile înscrise de cei de la IML cu privire la starea inculpatului? Sau cum? Evident că îmi dau seama ca se va tine cont și de concentrații dar mai departe? Nu se poate face o expertiza ,retroactiv ... deci cum se aplica?
Va povestesc pe scurt experienta mea, mi s-a făcut un dosar penal pe nedrept pt conducere fără permis cât și pt conducere sub influență!
În fapt deși figuram în sistemul celor de la rutiera cu permisul suspendat în realitate dosarul pt care aveam permisul supendat fusese clasat de aproape un an, deci legal aveam dreptul de a conduce ! După oprirea in trafic ,am fost lăsat sa merg acasă în 3 rânduri repetate, fără sa fiu testat sau sa mi se aducă la cunoștință vreo infracțiune sau că voi fi testat!
După ce am mers acasă în 3 rânduri repetate de la locul presupusei "opriri în trafic " am fost informat ca urmează sa fiu condus la secție, apoi am fost testat pentru consum substanțe la secția de poliție, în ciuda faptului ca inițial am fost lăsat sa merg acasă fără să mi se aducă nimic la cunoștință, în una din deplasasarile acasă am făcut prostia să fumez un produs pe baza de THC pt a ma calma , nefiind informat ca mi se aduce vreo acuzație la regimul de condus sau că urmează să fiu testat pt asta...
Am fost tinut în sectie fără să am voie sa folosesc telefonul sau sa merg la toaleta ore întregi, apoi condus la IML pt teste!
În cazul meu concret ma ajuta cu ceva aceasta decizie? Menționez ca la IML doamnele de acolo au menționat ca sunt coerent, cooperant etc și starea fizica nu îmi pare afectat de vreo substanță!
Mulțumesc
Pot cere in instanță majorarea pensie in cazul în care mi-a fost incredintat copilul respectiv domiciliul prin act de mediere?
In acel act știu că scrie ca orice modificare sau cerere ulyerioara se va face prin mediator!
Sau nu mai este cazul dacă nu a respectat termenii acordului?
Speram sa pot același direct la un executor sa nu mai plătesc 1000 lei la avocat pt o formulare care Risca sa fie respins.
Bună seara
Am și eu următoarea situație, la o casa la curte cu 3 camere mi-a venit ultima factura emisa de PPC 1200 Lei
Aceasta fiind emisă pt luna decembrie, destul de mare zic eu!
Când am vrut sa o plătesc a intervenit acea stornare a facturilor!
Acum dupa stornare mi-a venit o singura factura în valoare de 3.500 Lei care poate sa fie plătită doar integral
Vreau sa știu și eu dacă este normal respectiv legal asa ceva?
Nu pot vedea index nimic pe factura în contul PPC
Contractul este pe numele mamei mele, ea având o pensie de 1600 de Lei , oare cum poate plății un pensionar fără ajutorul cuiva?
Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns!
Nu are relevanță faptul ca am depus deja o sesizare pentru același lucru?
Unde este cel mai indicat sa o depun pentru o demarare mai rapida a anchetei?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, da, ar fi cazul sa depuneti o noua plangere care sa indeplineasca conditiile legale pt a nu mai fi considerata petitie. Un avocat va poate redacta plangerea astfel incat sa nu mai aveti astfel de inconveniente.

Bună ziua
Pe data de 14 Ianuarie am hotărât sa depune o plângere penală pentru înșelăciune!
Am ales să merg la politia capitalei, acolo am dat o declarație cu privire la cele întâmplate care mi s-a spus ca se va înregistra drept petiție și voi primi răspuns în 30 de zile!
Voiam sa știu dacă aceasta este procedura normală, mis-a dat un număr de telefon, am sunat și mi -au spus ca s-a trimis la secția 8 pentru soluționare
Am mers la secție ieri dar mi-au spus ca dânșii nu au primit nimic și probabil este trimisă la parchet!
Am procedat eu greșit? Este cazul sa depun o nouă plângere?
Mulțumesc
Bună seară
Am și eu nevoie de niște sfaturi avizate în următoarea speță:
Am un copil cu fosta concubina acum în vârstă de 14 ani, de aproape 10 ani îl am intretinere singur, această fără să își dea vreun interes în creșterea copilului!
În urma cu 9 ani am convins-o sa semnăm un acord de mediere prin care se stabilească domiciliul la mine, custodie comuna și program de vizită, respectiv doua wekenduri pe luna la ea!
După semnarea acordului la scurt timp pe această nu a mai interesați soarta copilului nici nu știu dacă știe în ce clasa este!
Prin 2019 am decis sa-i pun o oprire pe salariu pentru pensia de întreținere restanta, la semnarea acordului am trecut suma de 500 de lei deoarece mediatorul a spus ca trebuie sa existe o suma minimă, sincer nu aveam nevoie de banii ei dar am pus oprirea pt ca nu o interesa deloc de copil și nu își I deplina nici restul sarcinilor , nu se vede cu el , nu îl mai lua la ea etc...
A avut oprire pe salariu cca 12-13 luni pana la stingerea datoriei din urmă....
Odată terminata executarea silită această a început sa achite pensia la zi !
Problema este ca pe întreaga durata a executării silite ea nu a mai plătit și lunile în curs considerând ca dacă are oprire pe salariu nu mai e nevoie sa o facă!
Și practic a rămas echivalentul a 12-13 luni restante de pensie de întreținere
Cum pustiu a împlinit 14 ani as vrea sa i deschid un cont personal de economii și ma gândeam ca i ar prinde bine sa-i recuperez și acea restanță dacă mai este posibil dpdv legal având în vedere ca ar fi din perioada 2018
Menționez ca această lucrează,a pe un salariu f bun, are o mașina ok, și condiții de trai mai mult decât decente
Se considera prescrisa datoria? Ea apoi a precizat pe fiecare chitanță prin posta, plata pensie întreținere luna X!
Am citit tot pe aici ca dacă sunt luni neachitate sumele achitate ulterior se considera ca fiind pt suma restanta și altfel nu mai intervine prescripția dar părerile erau împărțite
Apreciez orice sfat
Mulțumesc
Voiam să știu dacă pot depune vreo sesizare și împotriva firmei sau împotriva sa ca reprezentant legal !
Din moment ce am avut o înțelegere de comun acord și s-au stabilit clar termenii înainte de plata , respectiv costurile, suma plătită drept avans, termenul de livrare etc, iar acesta nu a respectat înțelegerea, nu a livrat nici produsul nu a returnat nici avansul, am zeci de mesaje inclusiv mesaje vocale în care spune ca va respecta termenul cât și ca îmi va trimite contract și factură, nu se încadrează la infracțiunea de înșelăciune?
Odată ce a primit banii în cont nu a mai ținut cont de termenii înțelegerii!
Timp de o lună jumătate nu a putut face nici măcar dovada ca a început lucrul la proiect!
Adică risc sa nu se întâmple nimic nici în urma plângerii penale?
Inclusiv în transferul bancar este stipulat ce reprezintă suma trimisă!
Pe data de 14 dupa depunerea plângerii l-am informat ca am depus plângerea și i-am spus ca îl sfătuiesc ca ca pe data de 15 sa am ori patul conf acordului ori sa îmi restituie avansul!
Acesta a spus ca prefera sa îmi returneze banii și sa păstreze el patul ( bineînțeles deoarece nu exista un pat)
I-am spus ca eu nu îi pot impune returnarea baniilor atâta timp cât încă poate livra patul în termen dar pe 15 aștept una sau alta!
Acesta din urma a spus ca voi avea banii în cont pe 15, nu i-a pus, a revenit pe 16 cu "scuze am avut o probleme trimit azi dovada plății, apoi iar pe 17 mi-a dat mesaj "am avut o problema , trimit azi dovada platii" apoi liniște.
Bună ziua
În data de 04/ decembrie 2024 în urma unei discuții cu reprezentatul unei firme de confecții metalice am stabilit la efectuarea unui proiect, respectiv un pat metalic pe comandă care sa servească drept prototip către un produs care urma sa fie fabricat în serie...
Am stabilit detaliile proiectului cât și prețul , inițial producătorul îmi oferise un preț de 2.600€ ulterior revenind și oferindu-mi o reducere de 40% astfel prețul stabilit fiind de 1600€! Am discutat prin intermediul whatsup detaliile proiectului iar acesta m-a întrebat dacă doresc citez "cu TVA sau fără "
Răspunsul meu fiind ca fiind un prototip doresc ca primul sa fie pe persoana fizică !
Acesta mi-a dat un cont bancar unde am virat suma de 4000 Lei cu ținti avans, menționând la detalii: "avans execuție pat metalic" , înainte de a vira banii am stabilit ca acesta va comanda materialele a doua zi și va demara proiectul iar ca termen de livrare 30 de zile lucrătoare ( eu i-am spus sa tina cont și de sărbători și am stabilit de acord comun termen livrare 15 ianuarie)
Acesta a spus ca va executa parte din lucrare înainte de Craciun și o sa fie în termen) după ce am virat banii acesta a început sa răspundă tot mai rar la mesaje, nu am primit factura sau chitanță!
În perioada 17 decembrie- 7 Ianuarie i-am trimis nenumărate mesaje în care i-am cerut detalii despre starea proiectul și am cerut poze pentru a vedea stadiul!
Acesta nu răspunde iar când răspundea avea mereu scuze și spune mâine ajung și trimit, duminca ajung la atelier îți trimit etc..
În data de 7 ianuarie deoarece nu am primit nici un fel de răspuns sau pozele promise i-am spus ca intenționez sa formulez plângere penala
Acesta a răspuns imediat...a spus ca el este în termen cu lucrarea și mi-a trimis un mesaj vocal în care spune ca eu când am trimis banii am luat la cunoștință termenii contractului, și ca el îmi taie chitanță pe bani și da factura., iar eu risc sa pierd banii conform contractului dacă vreau sa sistem proiectul mai devreme! Iar ca el va livra produsul pe 15 ianuarie conf contractului dau dacă nu pierd banii și îmi trimite materiale tăiate asa cum sunt!
Nu am mai răspuns și am așteptat pana pe 14 ianuarie,! Deoarece am stabilit cu acesta ca produsul o sa fie și vopsit electrostatic în preț, acesta practic trebuia sa trimită patul din Giurgiu în București la o alta firma pt vopsit apoi sa ajungă la mine pe 15! Pe 14 l-am întrebat dacă a plecat patulla vopsit mâine fiind termenul și ca doresc și eu niște poze cu proiectul indiferent de stadiul acestuia!
Acesta a revenit cu niște poze 3d făcute într un program pe calculator ....practic nici măcar nu a putut dovedit ca a cumpărat materialele sau ca exista un pat !!
Am mers la politie am depus plângerea penală, am sunat la banca au spus ca contul în care am transferat banii e deschis pe pers fizica, practic mi-a dat contul personal !
Cu excepția plângerii penale ce altceva pot face? Pe 14 a spus ca pana pe data de 15 voi avea banii înapoi, pe 15 mi-a cerut un email pt a trimite dovada restituirii avansului, după care a încetat sa mai răspundă!
Astăzi suntem în 17 și nu a restituit avansul!

Bună seara
Intampin și eu următoarea problemă, am cumpărat niște blițuri de studio de la F64 pe care nu le am folosit o perioada, la prima folosire am constatat ca unul dintre acumulatori nu se incarca odată descarcat complet! Am luat legătura cu cei de la F64, le am indicat problema și le am spus ca este defect strict acumulatorul, deoarece am testat și cu încărcătorul de la celalalt blit cât și acumulatorul pe un alt bliț! Mi au spus ca trebuie sa deschid cere RMA pe site și sa trimit tor blițul la garanție lucru pe care l am făcut! Cum nu am mai primit nici un update am revenit la ei și mi au spus ca e trimis la service din afara tarii la reparat! Am deschis cererea pe 9 decembrie, s a ridicat produsul pe data de 10, ajuns in service pe data de 13 decembrie! Odată epuizat termenului de 15 zile am cerut expres înlocuirea produsului deoarece nu a fost respectat termenul legal de reparație! Mi s a spus sa astept răspuns.. răspunsul acestora venind pe 27 decembrie în urma multiplelor emailuri în care le am spus ca ma voi adresa către anpc, și mi s a spus sa merg sa ridic produsul fără da mi se spună dacă este înlocuit sau reparat, am mers și mi-a fost returnat același produs pe data de 27 peste termenul legal, iar pe foaia de service s a scris ca a fost resetat acumulatorul! După prima folosire astăzi am constatat ca acumulatorul odată descarcat complet prezintă același simptome, discutând cu alti clienți și utilizatori al blatului mi s a spus ca este o problema cunoscuta la acest produs! Am luat legătura astăzi cu cei de la F64 care mi au spus sa trimit din nou tot blițul care va fi trimis din nou în afara țării pentru aceiași operațiune de resetare!
Ce pot face în acest caz?
Știu ca exista un termen maxim în perioada de garanție in care produsul poate sta cumulat in service și dacă se depășește trebuie înlocuit..
Ma înșel? Stiak ceva de 10% din perioada garanției, ma puteți ajuta cu informațiile exacte? Produsul a stat deja de pe 13 decembrie pana pe 27 deși eu am sesizat defectul pe data de 9!
Acum risc sa stea din nou 14-15 zile în service pt o noua resetare iar la descărcarea completa va face la fel!
Și cei de la F64 au spus ca este o problema cunoscută dar ca nu au ce face ca ei au service extern la produsul respectiv! Multumesc
Infintare firmă, studio foto + vânzări online!
Bună seara
Intenționez sa deschid în curând un studio foto, problema este ca nu dețin o diplomă de studii de absolvire a liceului, nici măcar nu știu ce s a întâmplat cu ultima diplomă de studii! Am înțeles ca pot sa folosesc în loc de codul Caen 7520, codul 7420 și astfel pot evita această problemă!
Îmi poate cineva confirma? De asemenea as dori ca unele produse care apar pe decor în ședințele foto sa le pot s-o valorifica, astfel as avea nevoie și de un Caen care sa îmi permita acest lucru, pot avea mai multe domenii de activitate?
Intenționez sa am un catalog de produse gen obiecte mobilier, haine etc.. pe care le cumpăr de la producători și le promovez în ședințele foto pentru vânzare!
Am nevoie de un PFA sau este indicat un Srl? Mulțumesc