avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Jwjwj

Activitate Jwjwj

Menționez ca nu figureze cu antecedente penale, am un fiu minor de 13 ani oe care îl cresc șingur de la vârsta de 4 ani, fiind singurul care are grija de fiu cât și de mama mea care a suferit 3 AVC îmi fac griji pentru ceea ce urmează
Bună ziua, astăzi am făcut o mare prostie care a rezultatul cu 3 dosage penale:
Posed niște mașini de epoca pe care le colectionez/restaurez etc, am fost rugat sa duc una dintre mașini la targul de Craciun(gratuit chiar) să se poate bucura/fotografia copii cu ea urmand a fii decorata in tema craciunului!
Masina in cauza având acte de Olanda pe numele meu, însă din păcate după import am trimis numerele înapoi firmei de la care am luat mașina pt a își recupera TVA ul pt export!
Urmă să incarca mașina pe o platforma auto să fie transportata la targ,, ..am făcut prostia să cred că o pot impinge singur și m-am trezit in mijlocul strazii blocand circulatia, pentru a incarca mașina trebuia sa o intorc cu fața în direcția opusa de mers, observând ca încurc circulația am și observând și o mașina de politie în coada de mașini care mă claxonau am făcut prostia sa ma urc la volan și sa întorc mașina în circa 30 de metri!! Cei de la politie m-au observat, m au lăsat să întorc după care au activat girofarul!eu locuind la nr 58, ei m au oprit la nr 56 după cum viguroasa și în proces verbal
Acum 2 ani am fost implicat intr-un carambol pe autostrada și deși am fost ultimul care a lovit mașinile accidentate mi s a suspendat permisul deoarece am ales să îmi transport fiul la spital pt investigații, deși nu avea răni vizibile!
Ulterior s-a dat necesare urmăririi penale în acest caz , dar din păcate nu m-am dus cu comunicarea deciziei sa recuperez permisul astfel ca figureze și cu dreptul de conducere suspendat!
După circa 4 ore de stat în secție au fost chemați domnii de la rutiere și mi au fost efectuate teste de alcool și droguri
Am ieșit pozitiv la canabis în urma consumului de ulei de CBD!
Am fost la IML am dat probe...
După încă vreo 4 ore am fost lăsat sa plec, unul dintre polițiști mi-a sugerat sa merg mâine cu comunicarea sa ridic permisul dar nu știu dacă m ar ajuta cu ceva!
Ma puteți sfatui ce ar trebui sa fac și cât de grava este situația? Ma aștept la o condamnare cu supe dare cel puțin...
Mulțumesc anticipat
Bună ziua!
De circa 7 ani ma ocup singur de creșterea fiului meu acum în vârstă de 13 ani, mama acestuia (fosta concubina) nu se implica deloc în viata acestuia și abia dacă păstrează legătură cu el prin mesaje odată la o luna-doua și atunci de complezenta! Deoarece aveam un acord la notar cu aceasta(custodie comună cu domiciliul la mine) și plata unei pensii de întreținere din partea ei de 500 de lei lunar, iar ea nici măcar nu îl vizita darămite sa îl și ia pe la ea cum spunea acordul, după câțiva ani am decis sa o execut silit pentru pensia de întreținere! Aceasta având un loc de munca ok, mașina, stil de viata peste medie.. în urma deciziei judecătorești I s a pus proprie pe salariu penteu suma restanta (se adunaseră vreo 20.000 lei) I s-a oprit lunar 750 de lei pana la stingerea datoriei restante, după stingerea datoriei aceasta a început sa pună lunar suma de 500 lei pentru a evita o noua proprie, problema este ca pe perioada de aproape 2 ani in care a avut propire penteu suma restanta, ea a ignorat pensia de intretinere la zi, a considerat ca dacă i se opreste lunar 750 de lei, nu are de ce se mai plateasca cei 500 de lei penteu luna/lunile in curs!
Astfel s-au acumulat inca minim 10.000 lei, desi ea acum plateste pentru lunile în curs, as vrea sa recuperez suma restanta!
Însă istoria se va repeta, dacă i se pune proprie nu va mai plăti și cei 500 de lei pt lunile în curs...întrebările mele sunt:
Odată ce i se pune proprie penteu suma restanta, pot face ceva sa recuperez sau sa o determin sa plătească și pentru lunile curente? Știu ca în mod normal poți face asta după 3 luni de întârziere, dar nu știu care este situația dacă sa zicem i pun deja o proprie penteu suma restanta...
Mulțumesc anticipat
Răspuns la discuția Datorie Telekom din 2011
Va mulțumesc frumos pentru răspuns!
Nu am efectuat nici o plata voluntara iar când I am sunat mi-au spus ca datoria este din 2011! Aceasta intampinare se depune în urma primirii acestei somații? Sau doar în cazul în care se și intervine executarea silita respectiv poprirea pe conturi? Judecatorul când aproba executarea nu tine cont de termenul de prescriptie .? Mulțumesc încă odata
Bună ziua
Astăzi am primit o somatic din partea firmei Creditexpress srl cum ca am o datorie de 3.750 Lei pentru o contract telekom din 2011!
Menționez că este prima notoficare pe care o primesc ! As dori sa știu după cat timp se prescrie(dacă se prescrie) datoria! Am mai avut un contract neplatit la ei si am fost executat split de o alta companies după 2 ani și am și achitat datoria!
Mi se pare ciudat sa fiu executat in 2024 pentru o datorie din 2011 de care nici nu îmi amintesc și care sub nici o formă nu avea cum sa fie de 3700 lei la vremea aceea!
Pot face ceva in acest sens sau sunt obligat sa plătesc?
Buna seara !
Așa cum am precizat intr-un post anterior acum o saptamana am fost implicat intr-un carambol pe autostrada!
Situația deja descrisa anterior a fost așa: eu pe banda 2 , autoturism skoda in fata mea, banda 1 autoturism Tesla cu semnal de stânga, ..auto Tesla a încercat să patrunda in spațiul dintre mine și skoda, iar exact in acel moment skoda a frânat, iar Tesla a intrat cu viteza (cu partea stânga fata) in spatele Skoda , din cauza ca acesta a executat manevra intr-un spațiu relativ mic care nu permitea manevra in siguranță zic eu,! in urma impactului celor doua nemaiputând sa evite am acroșat auto Tesla (in partea stânga spate) cu partea dreapta a mașinii mele, proiectand-o înapoi pe prima banda! Iar mașina mea s-a oprit în spatele skodei(lovind-o in partea stânga spate cu stânga fata a mașinii mele!
Astăzi am fost sa dea soția declarație cum ca nu are pretenții din partea mea etc..
(Separat s a deschis un dosar penal pe numele meu deoarece soția a mers la spital pt investigatii) nu luam dosarul penal în discuție!
Cu aceasta ocazie am apucat sa citesc și eu procesul verbal cu privire strict la accident!
În ziua accidentului nu îl citisem deoarece se făcuse extrem de târziu și am plecat tori cei 4 șoferi acasă după circa 7 8 ore de așteptat!
Agentul constator mi-a spus ca fost sancționat contravențional atât șoferul Tesla cât și cel al Skodei!
Eu fiind singurul fără sancțiune contravențională! De asemenea mi-a comunicat ca șoferul mașinii Tesla dorește sa ma contacteze și s a interesat de nr meu de telefon dar agentul a refuzat!! Menționez ca mașina mea a rezultat dăuna totala!
Tesla dauna totala fiind o mașina " de unica folosinta"
Nelămuriri :
1- oare de ce cei doi au fost sancționați contravențional? Și eu de ce nu?
2- Dacă Tesla lovise deja auto Skoda în spate , iar în momentul în care eu l-am lovit era deja avariat , skoda își va mai repara spatele pe asigurarea mea? Sau va primit asigurarea de la Tesla ? Din cate știu nu se poate decontamination aceiași dăuna de doua ori?
3- Tesla este o mașina care nu se poate repara , nu existe piese.. deci orice dăuna major este considerata dăuna totala.. mă gândesc ca șoferul Teslei mă cauta sa încerc sa ma convinga să îmi asum vină pentru accident sa o poate repara!
Și aici am un dubiu... deși înțeleg Dacă Tesla va repara spatele pe asigurarea mea.. deși era deja dăuna totala.. fiind avariata fata însă nu știu cum privește asiguratorul asta ...
4- Mașina mea fiind dăuna totală, am și vandut-o pentru piese sa mai recuperez din paguba... agentul constator mi a spus initial ca fiind lovitura din spate .. nu am ce pretenții sa am sa repar ceva pe asigurare! Oare am greșit?
5- Șoferul Teslei initial declarase fals ca el a oprit la timp însă eu din spate am venit și l am lovit, ... lucru infirmat!
Astazi citing declarație fiecăruia din PV , am văzut ca șoferul Skoda a fost corect , a declarat ca a oprit la timp ..dar ulterior a simțit doua lovituri din spate prima de la Tesla și ulterior eu!
Agenții au constat corect poziția mașinilor la accident , și faptul ca Tesla era oblic pe banda 1 iar eu eram în spatele skodei unde o lovisem! Totul documentat cu poze!
6 Cine și ce parte a mașinii este îndreptațit sa deconteze pe asigurarea cui?
7 De ce m ar contacta șoferul Teslei? Bănuiesc ca odată făcut un proves de constatare al politiei nu pot eu face amiabila cu el și sa îmi declarație vina..
Dacă as face asta nu as risca și o contraventie? Sau dacă mi-as asuma vina în vreo declarație? Sau e ceva strict legat de asigurare
Mulțumesc

Răspuns la discuția Radiere auto la cerere
Privat insrleama proprietate? Ca teoretic și curtea în care locuiesc de 37 de ani este privata

ynocentta a scris:

Procedura prevede varianta radierii pe proprie raspundere in situatia in care solicitantul face dovada depozitarii bunului mobil in spatiu privat

Bună seara , dețin un autoturism recent avariat în totalitate !
As vrea da vând mașină pentru piese fără a apela la un centru de dezmembrări și doream informații despre radierea la cerere! Din ce am citit este never dovedirea unui spațiu de depozitare a mașinii! Întrebarea mea este dacă spațiul trebuie sa fie proprietate personala(cumparat) am văzut mai multe citate diferite din lege!
Eu locuiesc la curte în București, și as avea spațiul necesar( deja este depozitata acolo) însă locuiesc cu chirie la fondul imobiliar, titular de contract fiind mama mea, pot sa folosesc adresa mea pt depozitare în cererea de radiere?
Bună ziua
În urma cu câteva zile am fost implicat intr un accident cu mai multe mașini, eu fiind ultimul care a lovit din spate..mașina mea fiind dauna totala!
Ma gândesc sa o dau spre dezmembrări, asigurarea o făcusem pe un an în urma cu o săptămână, m ar interesa dacă pot recupera prima de asigurare, și sa închei asigurarea începând cu data curenta, sau trebuie sa aștept sa se deschida/închidă dosarele de dauna având în vedere că cel puțin unul dintre cei implicați vor trebui sa își deconteze reparația pe asigurarea mea
Say se ia în considerare ca eram asigurat la producerea incidentului și o pot recupera după incident
Bună seara
Revin și cu o întrebare!
Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai avariata(dăuna totala) in mașina mea se aflau iubita soli copilul ! Eu ma aflam pe banda 2 de mers , de pe banda 1 au autoturism Tesla a încercat sa între în spațiul de siguranță pe care îl păstrăm fata de mașina din fața mea , moment în care mașina care se afla în fata mea (o sloda) a frânat intrând în coliziune cu mașina din fața ușor, automobilul Tesla a lovit violent cu partea stânga fata Skoda în partea strângă spate, iar eu neimavand timp sau spațiu de frânare am acroșat Tesla cu partea dreapta în partea spate predominant stânga..iar aceasta a fost propulsata oblic înapoi pe banda 1...
Mașina mea fiind avariata s a mai oprit în spatele skodei(spate stanga) (cu partea stânga fata)!
Deși nu prezentau răni am ales ca iubita și fiul sa meargă la spital pt investigații dar au fost trimiși acasă imediat! Acest lucru a dus la întocmirea unui dosar penal pt vătămare din cupla, mi s a reținut permisul cu dovada de circulație 15 zile!
Întrebările mele sunt urmatoarele:
1 : Faptul ca mi-a fost luat permisul , se considera automat ca eu sunt vinovat de producerea accidentului? Am înțeles ca aceasta este procedura!
2: de la politie mi s-a spus ca nici unul dintre șoferi nu a păstrat distanta regulamentara fata de cel din fața,și că eu fiind ultimul din cele 4 mașini cel mai probabil voi rămâne cu dăuna totala și cei din fața își vor repara spatele mașinii pe asigurarea mea, personal consider șoferul Teslei vinovat? Mai pot contesta acest lucru? Sau automat eu sunt considerat vinovat de unde și suspendarea!
Nu am primit nici o contraventie doar dovada de permis și avizul de reparatie!
Iubita și fiul urmează sa dea o declarație!
Care sunt pașii proceduali în privința stabilirii vinovăției accidentului?
Mai am vreo șansă să obțin vreo despăgubire prin RCA ului celui cu Tesla sau deja s a stabilit vinovăția?