Apreciez modul elegant și argumentat în care ați răspuns! Nu stiu ce am spus de reiese că am o problemă cu faptul ca trebuiau ei sau noi ca părinți sa facem curat! M-am dus cu chestii de curățat cu intenția asta, fiul meu are printre altele Adhd și o severe deficiență de atenție....
Nu este tipul de copil sa fie în vreun "baby gang" are un singur coleg cu care se înțelege si acela este mai rebel, adică băiatul cu care a fost, în rest nu are tik tok, social media, etc, nu am ce activitate sa urmăresc, singura lui pasiune sunt pisicile si este a 3-a oară când iese neînsoțiți de mine în parc! În rest nu are probleme la școală în societate, nu vorbește urât, nu este genul de copil pe care vi-l imaginați!
Merge la psiholog în mod frecvent oricum, nu are nevoie sa meargă pentru asta
În privința pozei, el a făcut poză celuilalt copil cu extinctorul, deci nu posta el niciunde ca nu avea nici telefonul la el !
Copilul meu a fost cel care inițial a spus la telefon la propunerea șefului arenei ca e dispus sa facă curat și sa ma sune sa vin și eu să ajut.....!
Problema mea nu a fost cu niciodată cu repercursiunea de a face curat, ci cu modul în care s-a procedat probabil pt a nu se afla ca nu au respectat fisa postului!
Nu scuz actiunile copiilor prin acțiunile lor, dar sa umblii în telefoane sa ștergi poze, sa-i pui sa faca curat pe întuneric fără prezenta părinților sau a poliției cât și celelalte aspecte nu mi se par normale!
Nu mai faceți confuzie între ceea ce spun și cumva ca as apară faptele celor mici
eclair a scris:
Deci problema dv ca parinte si educator nu este greșeală fiului dv. care tinde foarte mult spre infracțiune, ci faptul ca agenții de paza "și-au permis" sa va pună fiul la curățenie ?!!! In opinia mea de avocat si părinte problema este la dv. Faptul ca îl creșteți pe copil de la 9 ani e lăudabil dar asta nu înseamnă ca nu trebuie educat, mustrat si pedepsit când greșește. Mai urmează sa spuneți ca trebuie dus la psiholog pentru trauma suferită : a fost pus sa facă curățenie după ce ce a intrat fără autorizație într-un loc străin , a pus mana pe un obiect care nu-i aparținea si l-a deteriorat , de ce toate astea ? ca sa facă o poza? La 14 ani un adolescent, are discernământ. si este responsabil de ceea ce a făcut. Vad ca va concentrați pe amabilitatea personalului si a poliției si nu pe fapta copilului dv. Fapta care poate fi încadrată penal fără probleme. Din cauza acestei atitudini permisive exagerate a părinților avem așa numitele baby gang. In locul dv. in loc sa va ocupați de lucruri fără sens m-aș ocupa de educația serioasă a minorului, de faptul ca este evident ca nu înțelege ideea de încălcarea legilor, de faptul ca el crede ca ii este permis sa intre unde vrea si când vrea si sa facă ce vrea, iar cu concursul dv sa nu sufere consecințe. Poate ar trebui , cum spune un antevorbitor , sa supravegheați mai mult grupurile de pe social media unde este fiul dv ce postează, si cum gândește cu adevărat. etc. si nu ceea ce spune el si mai ales ceea ce vreți dv sa vedeți. Îmi pare rău daca va par dura, dar frica păzește via. Sincer e o opinie personală dar daca copilul meu ar fi făcut o acțiune de acest gen, pedeapsa ar fi fost pe măsură si nu mă refer la corecție corporală, deși uneori nu strica. Prea multă îngăduință dăunează grav sănătății fizice si mentale a minorului.