avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate Cristianson

Activitate Cristianson

mitabiciclista a scris:

Și pe mine mă pechezitioneaza politia in aeroport,mă testează antidrog.Nu mă supăr,nu mă cert cu ei să intreb de ce,cooperez și merg mai departe.Asta e treaba lor.Poti că refuzi și să vezi ce iese. Nu te arestează,te rețin până se lămuresc.

Aeroportul nu e metrou, si nici eu nu m-am certat cu ei da nu mi se pare normal sa fiu dat jos din metrou sa imi pierd autobuzul doar pentru ca au avut ei impresia ca as detine droguri.

Mirrella P. a scris:

Percheziția nu se poate efectua decât în cazul unei suspiciuni de comitere a unei infracțiuni, nu pur și simplu. Sigur doar ascultați muzica și nu făceați altceva, ca de exemplu scandal în metrou cu tulburarea ordinii și liniștii publice? Politia poate sa va întrebe orice, inclusiv care este ocupația dvs și a părinților.

Nu am deranjat )) aveam ochelarii de soare si borseta si probabil s-au gandit ca vand droguri dar totusi nu consider ca vestimentatia e un motiv de suspiciune..
Are voie politia sa ma dea jos din metrou si sa ma perchezitioneze fara niciun motiv?

Acum cateva zile eram in metrou ascultam muzica si a venit un politist a pus mana pe mine si a zis sa cobor, am coborat mi-a cerut actele de identitate apoi ma controlat. Pe langa asta era foarte curios cu ce ma ocup eu si parintii mei nu vad cu ce il ajuta asta la "controlul de rutina".
Intrebarea mea este am dreptul sa refuz o perchezitie in momentul in care nu exista nicio suspiciune ca as face ceva ilegal? Pot sa ma aresteze daca refuz?